Имам АЛХАМБРА 1.9 ТДИ , тъй като караме с нафта от тубички ,баща ми хванал една в която имало антифриз и без да се усети я налял в резервоара.Закарахме я в сервиз с искане да ни свалят резервоара и да се почисти добре,но те издърпали с вакум нафтата сменили горивния филтър и я запалиха и всичко беше наред но след 15-20 мин.работа угасна.Явно е останало в резервоара още от смесицата нафта -антифриз и проблема е налице.Върнахме я пак в сервиза , и при вадене на филтъра излиза само пяна, продухвали и незнам си оше какво правили но без резултат.Утре щели да вадят помпата и дюзите..........
Дайте съвет как трябва да се постъпи ?Ще съм ви много благодарен !!!
наливане на антифриз в резервоара
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
малко оффтопик ама ....за бензиновите коли , като имаш вода в резервоара от едно време се слага спирт за горене , защото той разтваря
водата и я прекарва както може ....за дизеловите спирт не мисля че става, ама дали няма да помогне да се плиснат 2-3 шишета в резервоара за да абсорбира водата ( антифриза ) и после да се излее по лесно ( че е повече ) .... че то иначе разни капчици и рекички
може да се гонят из системата сума време .....

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
racing_team_vidin написа:Adnan написа:racing_team_vidin написа:но вместо да потече, дърпа въздух в системата?
Как дърпа въздух на запален мотор ли източваш филтъра?
не, на угасен.
Това малко ми се струва не логично. От къде ще дърпа на загасен и изваден от контакта ключ. Нека някой по вещ да се изкаже.
На мен зимата ми замръзна горивния филтър, от вода в него. И имаше точно както колегата симтоми. Пали работи малко и угасне. От тръбата трябва да тече чиста нафта и да връща нафта в филтъра. Иначе няма как да стане работата. Предолагам в резервоара на колегата има още вода.
Това с газ за горене не съм много сигурен, че ще стане аз тогава налях в резервоара 2 литра но имаше вътре поне 40 литра. Сложих и бензин 1 литър, добавка против замръзване.
Но мисля най добре ще е да се реши проблема с сваляне и чистене на резервоара.
Върни се в “Дизелови агрегати”