странен проблем с антифриза AJM

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

странен проблем с антифриза AJM

Мнениеот Scarchu » Съб 30 авг 2008 21:57

Колеги, изкажете моля Ви мнение, сериозен проблем ли е или само капачката следната ситуация:

След като съм карал 2-3 часа по градските ни задръствания, гася колата и веднага след гасенето антифриза в разширителният съд се качва до капачката, че чак и прелива през преливника на разширителният съд. Ако развия капачката (на току-що загасената кола) почти не се усеща налягане в системата и антфриза започва да се понижава и след известно време заема нормално ниво.
При не загасен двигател нивото е нормално, покачва се само като го изгася и съм карала по-дълго време по заръстванията.

П.С.: Двигателя иначе държи нормална температура и няма никакви записани грешки на Ком-а.

Потребителски аватар
Scarchu
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Нед 31 авг 2008 17:34

:arrow:

petkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkow » Нед 31 авг 2008 21:28

Всичко си е нормално,само не отваряй тази капачка пак при загряла кола,може да изпръска антифриза и ще те изгори много лошо.

Потребителски аватар
mimomo
Автомобил:
Двигател:

не се тревожи

Мнениеот mimomo » Нед 31 авг 2008 21:41

карай и си свиркай на колицата и няма нищо можеш само да я поглезиш , да и направиш едно тех. обслужане :D

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 31 авг 2008 23:01

Не може да не усещаш налягане в системата при току що загасен двигател,би трябвали яко да изфучи ако развиеш капачката а и това да се пълни разширителния съд не е нормално според мен,виж обаче какъв е проблема не мога да кажа,трябва да се произнесе някой по-вещ !

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Вто 02 сеп 2008 10:01

.. може да ти е препълнена системата .. ако е така след 10-15 цикъла /загряване/изстиване/ на двигателя .. ще изхвърли излишния антифриз ..

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 02 сеп 2008 10:50

Сега ми мина през ума че не е зле да пробваш с друга капачка-тази май е с прецакано клапанче за налягане и затова антифриза тръгва да излиза !

Потребителски аватар
Scarchu
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Вто 02 сеп 2008 14:49

Stivi написа:Сега ми мина през ума че не е зле да пробваш с друга капачка-тази май е с прецакано клапанче за налягане и затова антифриза тръгва да излиза !

Поръчах си една по едно приятелче от германия, трябва да дойде тези дни и ще пиша дали резултатът е :да:

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Re: странен проблем с антифриза AJM

Мнениеот lrlmodo » Вто 02 сеп 2008 15:48

Scarchu написа:Колеги, изкажете моля Ви мнение, сериозен проблем ли е или само капачката следната ситуация:

След като съм карал 2-3 часа по градските ни задръствания, гася колата и веднага след гасенето антифриза в разширителният съд се качва до капачката, че чак и прелива през преливника на разширителният съд. Ако развия капачката (на току-що загасената кола) почти не се усеща налягане в системата и антфриза започва да се понижава и след известно време заема нормално ниво.
При не загасен двигател нивото е нормално, покачва се само като го изгася и съм карала по-дълго време по заръстванията.

П.С.: Двигателя иначе държи нормална температура и няма никакви записани грешки на Ком-а.

Смени си капачката - или и е паднало или разместено уплътнението :wink: Ако можеш го намести де :wink:

Потребителски аватар
Scarchu
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Чет 04 сеп 2008 8:13

Смених капачка с оригинална - Всичко заспа :D
Благодаря на отзовалите се!

Върни се в “Дизелови агрегати”