Мръзнеща нафта.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Genesis
Автомобил:
Двигател:

Мръзнеща нафта.

Мнениеот Genesis » Сря 25 яну 2006 9:12

Здравейте.
От около 8 години години карам дизел, но сега покрай тези студове се видях в приключение, макар всяка година да си става толкова, та дори по-студено.
До тази зима винаги първо сам сипвал нафтата във варели и после винаги през хубава хуния в резервоара. Пълня резервоара до половината и зимно време сипвам добавки и безнин и до сега НИКОГА не ми е мръзнала нафтата и не ми е прекъсвала колата. Но тази зима ми се xxx мамката.
Сега колата е Голф II. От есента сипвам само OMV и то 90% точно от една тяхна бензиностанция. Преди 3-4Kkm смених горивния филтър. Имайки в предвид настъпващия студ сипах бензин и дооста добавка против замръзване. Но, вчера минах 10км и колата почна да прекъсва. Ужас. Минавам 500м гася колата 2,3мин почивам и после пок 500м и тъка 2 часа. Гледам на прозрачния горивен мъркуч въздух и всичко е бяло като грес. (О и не само това. От студа ми изпуснаха задните амортесьори счупи ми се една МЕТАЛНА дръжка на задна врата. )
На въпросната бензиностанция им бяха замръзнали колонките при -18 градуса. Едвам, едвам се добрах на друга тяхна да сипа алпин дизел. Е сипах и колата тръгна - еврика, но не трая много радоста ми. Към 18 я подкарвам пак, минах 3,4км и пак почна да мръзне. Пребрах се някак си. Свалям филтъра - мамооо - вътре чука буца лед. Айде - на сушуара на топло и източих помията. После промивка със спирт, монтаж, спирт във вече пълния с алпин дизел резервоар и спя спокойно. НО, НЕ. Тази сутрин пак същата изстория само дето прекъсването почна след 200м а не след 3, 4км. (Лятото така ми прекъсваше и се указа, че сондата на резервоара ми правеше въртел. Та тогава само демонтаж и монтаж без видимо да има буклуци и се оправи. )
Вече ПОЛУДЯАВАМ. Мисля пак да свалям филтъра и да проверявам сондата. А да не ви разказвам как паля с помощен акумулатор, че стана много дълго.
Моля ако някой има някаква идея или опит да сподели, че доста се поизнервих, щото хем взех достъчно мерки и пак проблемчета.
10x a lot :)

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Сря 25 яну 2006 9:23

Сипи си 2л газ за осветление в резервоара. Продават я по железарийте. Свали пак филтъра и го почисти или най добре си сложи нов филтър.
Нафтата замръзва само във филтъра.

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Сря 25 яну 2006 9:32

мда, и аз съм сипвал газ на времето, пробвай

Genesis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Genesis » Сря 25 яну 2006 9:37

По обяд ще ходя да си взема задните амортецьори :cry:
Та ще взема и един нов филтър, за да тествам и ще докладвам утре. Ако пак ми мръзне вече ще се гръмна.

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Сря 25 яну 2006 9:48

По-добре гръмни шибаняците от ОМВ :evil: И на мен едната ми кола в момента е замръзнала с нафта от ОМВ Мусагеница, срещу ПИБ :evil: Това е от водата и боклуците, които сипват вътре :evil:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 25 яну 2006 12:27

Toledo написа:По-добре гръмни шибаняците от ОМВ :evil: И на мен едната ми кола в момента е замръзнала с нафта от ОМВ Мусагеница, срещу ПИБ :evil: Това е от водата и боклуците, които сипват вътре :evil:

Това е и мойто мнение.

Преди 2 год. имах същия случай с нафта от БПлюс на Цариградско. При -13 беше стабилно замръзнала.
Бях писал в една друга тема - на 20 л. нафта 1.5 л. бензин /това на по-старите дизели, че новите можело да се бъгнат/. Ама нали се сещате че тоя бензин е от същите ши.ани бензиностанции.

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Сря 25 яну 2006 12:33

Много е кофти е лоша нафта. Баща ми още не може да запали неговата кола. Маркучите за нафтата са на камък. Кой знае колко вода има в тая нафта :x .

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 25 яну 2006 12:35

Досега на ОМВ -Младост съм нямал проблеми с нафтата- от няколко месеца сипвам само там и сега при студовете също-явно някой е за бой-подай си оплакване в Комисията за защита на потребителите и да им скъсат задниците на тия педерастчета!

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Сря 25 яну 2006 18:19

Тя мойта баничарка от оня ден е замръзнала , даже и не ми се пали , като се стопли , бал съм ти и колата . то хубаво че има и друга, трабва да взема да сложа малко газ поне , и да се превъти тва дето го има ,по системата , ако не е вече късно :wink:

Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Чет 26 яну 2006 11:51

Служебния Нисан замразна по сащия на4ин с половин резервоар нафта от ОМВ,другата половина с V-Power и добавка.Добавката нямаше ефект.После сипахме и спирт за освтление 1л..но пак не запали.Накрая я задарпахме до една автомивка и с пароструиката размразване на трабичката преди помпата и чак тогава запали.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 26 яну 2006 11:55

Prodriver написа:После сипахме и спирт за освтление 1л..но пак не запали.

дано да е правописна грешка!
СПИРТ за горене НИКОГА не се сипва на дизел!!!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 26 яну 2006 12:50

golfer написа:
Prodriver написа:После сипахме и спирт за освтление 1л..но пак не запали.

дано да е правописна грешка!
СПИРТ за горене НИКОГА не се сипва на дизел!!!

сипва се ГАЗ ЗА ОСВЕТЛЕНИЕ

Върни се в “Дизелови агрегати”