Странен шум от турбината

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
juli76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Странен шум от турбината

Мнениеот juli76 » Сря 12 ное 2008 20:54

От известно време звука на турбината се промени динамиката и ускорението са същите но ми прави впечатление че над 2000об.мин. когато реално турбото почва да надува се получава едно съскане и свистене което преди оцъстваше.Проверих тръбите всичко си е на мястото,възможно ли е да изпуска налягане от някъде или това е признак за износване и бъдещи проблеми ? Иначе други грижи нямам подчти не омаслява надува си нормално автомобила си има нужното ускорение не припушва синкаво при ускорение,не вие освен това свистене и съскане.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 12 ное 2008 20:59

Ми накарай някой да дава газ,а ти слушай от къде свири.Аз от както махнах катализатора я чувам как свири.

Потребителски аватар
dani_94
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Странен шум ат турбината

Мнениеот dani_94 » Сря 12 ное 2008 20:59

juli76 написа:От известно време звука на турбината се промени динамиката и ускорението са същите но ми прави впечатление че над 2000об.мин. когато реално турбото почва да надува се получава едно съскане и свистене което преди оцъстваше.Проверих тръбите всичко си е на мястото,възможно ли е да изпуска налягане от някъде или това е признак за износване и бъдещи проблеми ? Иначе други грижи нямам подчти не омаслява надува си нормално автомобила си има нужното ускорение не припушва синкаво при ускорение,не вие освен това свистене и съскане.

Проблема ти е най-вероятно в турбо пътищата или в самият кулер, но за да не говорим наизуст, нека да седне до теб някой спец с Ваг-ком и да следи стойностите на турбото...

Потребителски аватар
juli76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот juli76 » Сря 12 ное 2008 21:08

катализатора са го изтърбушили още предишните собственици в Германия не знам дали диагностиката ще покаже нещо но ще направя.това което ме успокоява в случая е че турбото функционира тоест няма загуба на мощнос и мудност в автомобила.ще взема да сваля тръбата от към компресорната част и да проверя за луфт в оста не знам обаче дали това има връзка със тези звуци не съм сигурен дали не издища и кулера от някъде.

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Сря 12 ное 2008 21:23

Колега и аз имам подобен проблем. При мен "свистенето" се чува още след 1000 оборота. Шумът/виенето/свистенето или нещо средно между трите се чува откъм турбината. Свалях турбо пътищата и не открих да имат пукнатини или пропуски. Турбината има едва доловим радиален (мисля че така се казва - настрани) луфт. Лошото при мен е, че понякога при пълна газ след 3000 оборота влиза в сервизен режим.

Върни се в “Дизелови агрегати”