пасва ли съединител от ВР6 на голф 3 АФН ?
- pezo-TDI
- Автомобил:
- Двигател:
пасва ли съединител от ВР6 на голф 3 АФН ?
здравйте колеги, интересува ме дали ще ми пасне един съединител от вр6 на моиата троичица защото предполагам че са по здрави от стандартните за АФН ?
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега,
Съединител от ВР6 пасва на твойта тройчица. Освен, че е по-здрав е и по-евтин. Трябва да си намериш и маховик обаче. Стават от 1З, Г60 АБФ, 1,9Д ... може би и други.
Страничен ефект, който може да се появи (при мен се появи) са шумове в скоростната кутия, причинени от по твърдите пружини на съединителя и липсата на демферен маховик.
Успех!
Съединител от ВР6 пасва на твойта тройчица. Освен, че е по-здрав е и по-евтин. Трябва да си намериш и маховик обаче. Стават от 1З, Г60 АБФ, 1,9Д ... може би и други.
Страничен ефект, който може да се появи (при мен се появи) са шумове в скоростната кутия, причинени от по твърдите пружини на съединителя и липсата на демферен маховик.
Успех!
- pezo-TDI
- Автомобил:
- Двигател:
не знам но се оглеждам в ибей за съединител там ги дават комплект с притискателен диск а този маховик какво представлява?

Последна промяна от pezo-TDI на Нед 16 ное 2008 21:29, променено общо 1 път.
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
pezo-TDI написа:...а този маховик какво представлява?
http://vwclub.bg/forum/garage.php?mode=view_gallery_item&type=garage_mod&image_id=28993
Тва горе в дясно ръждивото.
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
[img][img]http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/u/1268/761534641.JPG[/img][/img
това е въпросния маховик заместител на демпферния
това е въпросния маховик заместител на демпферния
- itan75
- Автомобил:
- Двигател:
Колко милиметра е диаметъра на феродовия диск на ВР6 респективно на 1З? И друго за което се извинявам предварително и може да прозвучи смешно относно колата която притежавам Фиат Мареа ЖТД 105 к.с,но АКО НЯКОЙ случайно в този форум знае от каква друга кола да сложа "НЕДЕМФЕРЕН" Маховик на Фиат-а,ще съм му безкрайно благодарен.Предварително да кажа,че във фиатския форум,този въпрос изобщо не е дискутиран и тука има доста по-начетени и разбиращи момчета.След смяна на комплект съединител(притискателен,феродов и лагер) уж оригинални с щампа "Fiat by Valeo" на цена 288лв,съединителя стана мек като памук.Има обаче едно голямо "НО' и то е че тресе заради агресивния чип,но лично за себе си смея да твърдя,че пръст за това има и износения демпферен маховик,който нямаше как да сменя впредвид неговата цена 998лв
.Диаметъра на моя феродов диск мисля беше 230мм.Съжалявам още веднъж,че във форум на Фолксваген питам за Фиат,но проблема ми е аналогичен с вашия. И Фят-а сменям,но демпферен маховик не сменям затова и ако ще те от чисто любопитство питам от каква кола мислите,ще стане замяната с обикновен маховик? Още един път предварително Благодаря.

- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
itan75 написа:...Има обаче едно голямо "НО' и то е че тресе заради агресивния чип,но лично за себе си смея да твърдя,че пръст за това има и износения демпферен маховик,който нямаше как да сменя впредвид неговата цена 998лв...
Колега на същата кола вчера за да се убеди клиента че това тресене не е от чипа му заредих оригиналния софт и тресенето пак си остана, разбира се малко по слабо.
Върни се в “Дизелови агрегати”