за вечния проблем на TDI-забиването

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Вто 02 дек 2008 22:38

:bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Последна промяна от kombito-tdi на Вто 02 дек 2008 22:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 02 дек 2008 22:45

Първо, доколкото мога да чета, темата е за забиването, нали така?
Никъде не видях автора да пише за претрисане. Така че, моля, не се отклонявайте от темата.
Второ, моля всички пишещи да се въздържат от епитети, квалификации и други иронични забележки. /vladitdrv/
Трето, при наличие на гореописаните действия от който и да е потребител, ще се задейства процедура по наказание.

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Вто 02 дек 2008 23:01

значи искам да кажа че всичко което написах го направих с цел ако мога да помогна на някой като мен-- в смисъл с тоя проблем--все пак тоя форум е ЗА ДА СИ ПОМАГАМЕ а не да казваме аз мога ама ела тука.и се надявах че двете БАНички нямаше да пишат в тая тема.съжелявам--и те научиха 90процента от това което знаят от форумите. живи и здрави на всички
За това говоря. Кой какво и от къде е научил е без значение. А от епитети като банички и т.н. се въздържай - прочети т. 7. Баничка може да сполети всеки с подобно поведение.
mod edit: dobrin

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 03 дек 2008 0:53

kombito-tdi написа:те много хора се заеха с решаването на проблема
дано имаме решение в скоро време
и софтуерно се правят опити
дано има решение на проблема че темите много се проточват
и се спами

решение има и резултата също е налице,наготово ли трябва да го постна ,при положение 4е всеки мотор е с индивидуални параметри?
Ванка пи4 си ,ама напоследък по4на като малките деца.........стига де.
п.с отговор на цитирания спам 8)

xpyc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xpyc » Сря 03 дек 2008 8:37

niks76 написа:
kombito-tdi написа:те много хора се заеха с решаването на проблема
дано имаме решение в скоро време
и софтуерно се правят опити
дано има решение на проблема че темите много се проточват
и се спами

решение има и резултата също е налице,наготово ли трябва да го постна ,при положение 4е всеки мотор е с индивидуални параметри?
Ванка пи4 си ,ама напоследък по4на като малките деца.........стига де.
п.с отговор на цитирания спам 8)

според мен няма решение. Никс оправи 1 мотор на някой колега за да видим, че не си говорим празни приказки.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Сря 03 дек 2008 14:18

Никс е оправил не един и два мотора, ама тва че не сте "видели" не е негов проблем-той не го прави това за да се доказва.Ако имаш този проблем и си майстор-научи се сам как да го оправяш никой не дава нищо наготово :idea: а ако си клиент обикаляй по майстори докато някой ти го оправи.Ако искаш Ники да го оправи звънкаш му едно телефонче и отиваш до Париж и ти го оправя. :wink:
Проблемът тук се състои в това че няколко знаещи и можещи човека почнаха да обясняват на достъпен език кое как се прави и в резултат на това всеки втори стана майстор и то супер майстор професионалист :!: Ама сега като спря кранчето с информацията и всички се озъбиха и почнаха дай това кажи онова-а малко благодарност :?: показана дори и с нормално отношение :?: Трябва малко да има и усещане. :idea:
П.С.Това не се отнася само за колегата,а за доста хора.Помислете.

xpyc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xpyc » Чет 04 дек 2008 8:51

Vladko написа:Никс е оправил не един и два мотора, ама тва че не сте "видели" не е негов проблем-той не го прави това за да се доказва.Ако имаш този проблем и си майстор-научи се сам как да го оправяш никой не дава нищо наготово :idea: а ако си клиент обикаляй по майстори докато някой ти го оправи.Ако искаш Ники да го оправи звънкаш му едно телефонче и отиваш до Париж и ти го оправя. :wink:
Проблемът тук се състои в това че няколко знаещи и можещи човека почнаха да обясняват на достъпен език кое как се прави и в резултат на това всеки втори стана майстор и то супер майстор професионалист :!: Ама сега като спря кранчето с информацията и всички се озъбиха и почнаха дай това кажи онова-а малко благодарност :?: показана дори и с нормално отношение :?: Трябва малко да има и усещане. :idea:
П.С.Това не се отнася само за колегата,а за доста хора.Помислете.

Владко, не съм майстор, мрежов администратор съм и единственото което си позволявам да пипам по колата е софтуера, с хардуера ме няма никакъв :) не ме интересуват интригите и настроенията, които са се заформили във форума. не се заяждам с никой, просто искам да ми е ок колата.
от обикаляне по майстори колата стана още по зле! на майстора му е лесно, всеки казва различно "трябва да се смени това, онва.." ако се водя по акъла на всеки да съм подменил целия двигател досега.
претрисането като наблюдавам е предимно от колеги с мотор АХФ и до момента единствено сменен маховик е помогнал.
Та както казват модераторите, ако нямаме информация която да споделим с другите колеги, по добре да не спамим. в противен случай форума губи основното си предназначение - споделяне на информация и помощ между колегите.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 04 дек 2008 9:58

Е да де, но тази споделена информация, някои я ползват за комерсиални цели и идеята на форума пак се губи :?

След намесата на Никс76, тресенето на 110коньовата TDI-ка на Luciano изчезна, за което и той и аз сме му много благодарни. Искам също да кажа, че всичко това, той направи напълно безвъзмезно. Въобще не ни интересува, какво точно е променял, това си е негова работа :) .

Евала колега :bowdown

xpyc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xpyc » Чет 04 дек 2008 10:14

morfei1 написа:Е да де, но тази споделена информация, някои я ползват за комерсиални цели и идеята на форума пак се губи :?

След намесата на Никс76, тресенето на 110коньовата TDI-ка на Luciano изчезна, за което и той и аз сме му много благодарни. Искам също да кажа, че всичко това, той направи напълно безвъзмезно. Въобще не ни интересува, какво точно е променял, това си е негова работа :) .

Евала колега :bowdown

а как се е намесил? на франция ли сте ходили?:)

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 04 дек 2008 10:48

нямаше нужда от разходката;наскоро си бях в Бг и се видяхме за 5 минути(толкова трае манипулацията)
колега Хрус мога да твърдя 4е тресенето се оправя много лесно ,но решението няма да го постна във форума-аз пари за това не вземам и не върви някои с 4ужди знания и елементарна компютърна култура да прави пари на гърба на потърпевшите и после да се пише велик маистор,поради тая при4ина и не пиша напоследък във техни4еските форуми с решения на проблемите,които има проблем на ли4но е полу4ил отговор :wink:

Потребителски аватар
freeman75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freeman75 » Чет 18 дек 2008 12:34

Пасат B4 1.9 тди afn motor - Забиването решено след сваляне на турбото и изчистване. Колата върви както никога досега.

Върни се в “Дизелови агрегати”