въпрос за катализатор 1.9тди 90кс
въпрос за катализатор 1.9тди 90кс
имам следния проблем,като поизцедя печката на която и да е скорост в помента когато натисна съединителя за смяна на предавка се чува едно виене в купето,казаха ми че сигурно е катализатора,и въпроса ми е такъв, ще започне ли да пуши повече и дали ще се промени бръмченето нещо и ако не какво трябва да се сложи на мястото на катализатора
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По темата - махни катализатора, сложи тръба - при дизелите няма нужда от резонаторно гърне. Имай предвид, че ще започнеш да чуваш малко по-осезаемо трубната, но е приятно, поне за мен. Това е нормално, защото все едно отпушваш автомобила, и затова турбината се развърта доста по-лесно, съответно се чува малко повече, т.е. като при нов автомобил.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Аз като махнах катализатора се получи една резонация между 2000-2500 оборота, в момента съм с тръба на мястото му. Сигурно трябва да сложа резонантно гърне. Като го махнах катализатора вътре нямаше нищо от питата, сигурно задето е изкарала перките на турбината през ауспуха.
Може ли резонанта да е от парчетата от питата и перките на турбината в задните гърнета?
Може ли резонанта да е от парчетата от питата и перките на турбината в задните гърнета?
Върни се в “Дизелови агрегати”