печка проблем

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bmwfena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwfena » Вто 09 дек 2008 22:36

velevtr написа:Колега ако не пуши а духа топло и за момент се чува жужене от печката за около 1 минута значи че тя е добре.Ако я закачиш на VAG COM блок 18 предполагам че ще даде грешка 01410 прегряване.Не знам точно при тебе как е аз карам шаран 2001 г с климатроник и имам една електрическа помпа на антифриза която не работеше и печката ми прегряваше, при мене помпата е при двигателя, но мисля че при климатик има още една ел помпа до самата печка която ако не работи пак ще прегрява печката.
мерси колега-ще я карам да я погледнат-ама тя наистина не пуши а духа топло от ауспух4ето :!:

Потребителски аватар
hipobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hipobg » Чет 01 яну 2009 22:30

Здравейте ,колеги.
Аз имам едно галакси от 2001г,до скоро не знаех че имам печка,защото по нищо не личи по таблото. С климатроник съм и ми казаха ,че трябва да се включва автоматично,но как да разбера как работи или защо не работи.

milenj
Автомобил:
Двигател:

Re: печка проблем

Мнениеот milenj » Вто 06 яну 2009 0:20

Здравейте!Тази печка не е автономна тя подгрява антифриза на двигателя неможеш да я пуснеш само нея тя се включва автоматично при ниска температура само при климатроника може да работи автономно и при по новите модели.

velevtr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот velevtr » Вто 06 яну 2009 6:26

По принцип ако печката работи с много лека намеса в управлението пеяката я пускам преди да запаля мотора.И аз съм с климатроник и е бесмислено като запаля двигателя на -20 след това да ми се включва печката колата е шаран 2001г.

bozc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bozc » Сря 07 яну 2009 0:41

здраво.колеги.карам пасат 96 афн с печка и климатроник.печката се намира до акомулатора свързана с водната система и си има собствен траба за ауспух.имам на таблото отделен таимер с дисплеи,и мога да иа пускам когато искам без зна4ение дали работи джигателиа или не.когато иа пусна преди да запалиа мотора ,печката почва да работи но не започва да духа в копето топло ваднага, заштото ниама смисал ,нали триабва първо малко да загрее антифриза .изглегда има датчик температура.и като загрее малко антифриза почва да духа в копето,но задалжително триабва климатроника да е на екон с отворени клапи пожелание които искам и сила на вентилатора.печката си има собствена водна и нафтова помпа.когато загрее антифриза до 90 градоса афтоматично спира да работи но продалжава да работи вентилатора на парното.незнам дали е заводски или е слагана допълнително.пробвал сам да иа пусна през лиатото но не тръгва.

Върни се в “Дизелови агрегати”