Екстра за забравен авансатор

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Екстра за забравен авансатор

Мнениеот LiRiX » Пон 05 яну 2009 20:10

Здравейте колеги. Значи колата е дизелче Golf mk3 1.9TD
Има си авансатор, но често ми се случва да го забравям :evil: .
Уж го дърпам за малко да се постопли колата на място, а го забравям и си гълта ли гълта нафтичка.

Та някой има ли идея за някаква системка, която при забравен авансатор да свети/писука или нещо от сорта?
mod edit: gr_kanev

Едит: авансатор, да :oops:
gr_kanev сиЗтема ли бях написал, че е с червено?

Последна промяна от LiRiX на Сря 07 яну 2009 20:30, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
nikolai_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_1 » Пон 05 яну 2009 20:22

Значи решението което ще предложа аз не е от най-елементарните , но аз така бих го направил .
Слага се термометър и се настройва температурата му при която да ти пищи или да се връща сам обогатителя . Подобни схеми има и готови сглобени ако си малко на ТИ с електриките вярвам , че няма да имаш проблем . В сайтовете на "Млад конструктор" и "Неомонтана" има подобни решения може да разгледаш . :wink:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 06 яну 2009 19:18

Интересно ми е дали може това жило да го движи напред назад машинка от аларма и ако да може да стане направо автомат :)

Иначе при теб монтирай някакво микро ключе като за ръчната като е дръпнат обогатителя да дава контакт после е лесно.

Ще припомня че този раздел е за готови решения и затова местя в Дизелови агрегати.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 07 яну 2009 10:22

Въпросното нещо не е обогатител, а авансатор. Не променя количеството впръскана нафта, а момента, в който това започва. Така че не ти "гълта ли гълта нафтичка". :wink:
Най-лесно е с ключе за ръчна спирачка - лично аз съм го правил за смукач на Жигули (но там ползвах готова лампа - от допълнително поставен оборотомер от Лада). При теб какво ще "свети/писука" - мислил ли си ?

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Сря 07 яну 2009 20:32

gr_kanev написа:Въпросното нещо не е обогатител, а авансатор. Не променя количеството впръскана нафта, а момента, в който това започва. Така че не ти "гълта ли гълта нафтичка". :wink:
Най-лесно е с ключе за ръчна спирачка - лично аз съм го правил за смукач на Жигули (но там ползвах готова лампа - от допълнително поставен оборотомер от Лада). При теб какво ще "свети/писука" - мислил ли си ?

Ами мен поне така ми се струва. Защото като е дръпнат звука на двигателя е друг и като изчакам малко и го спра, звука отново се променя.

П.с. това с ръчната би ли го обяснил малко по-подробно :oops: какво трябва да си купя и къде да го свържа?

Върни се в “Дизелови агрегати”