Ускорение от 0 до 100 на пасат 110 тди АФН синхро

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
viktoris
Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
Двигател:

Ускорение от 0 до 100 на пасат 110 тди АФН синхро

Мнениеот viktoris » Нед 04 яну 2009 22:04

Колеги я кажете 12..13 секунди нормално ли е...колкото и да го пробвам все там е...Защото шурека има същата кола , двигател , даже е комби и ме дърпа винаги.....А имам и пасат 1.6 , 97 год...не намерих кода на двигателя , но го дават мисля 100 коня...та и с него правя 100 за 12...13 сек ...Знае ли някои по каталог как е...Ще слагам чип тази седмица...да се надявам...та искам някак си да видя разликата...или има друг начин за измерване....

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Нед 04 яну 2009 22:26

Дават го 12.3 ускорението, ето и един линк http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/12712.html
Само че това е за Пасат вариант.

Потребителски аватар
viktoris
Двигател:

Мнениеот viktoris » Нед 04 яну 2009 22:31

Благодаря Алек..Значи е нормално,шурека явно е с някои чип...като сложа моя ще видя промяната...

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Нед 04 яну 2009 22:50

Твърде е възможно...с чип ще си поне секунда - секунда и половина надолу от 0 до 100 км/ч...

Потребителски аватар
petyo_k
Автомобил:
Двигател:

...

Мнениеот petyo_k » Вто 06 яну 2009 18:16

Ако на шурека ти не е синхро също ще те дърпа,ама ако си е синхро значи е с чипче :)

Потребителски аватар
viktoris
Двигател:

Мнениеот viktoris » Сря 07 яну 2009 0:15

Синхро е и нема чип... :?: Моя явно си е по издухан.....и с тоя чип дето щях да го слагам , стана еднаааааа.....тоя дето щеше да ми го слага като видя за какво става въпрос и не посмя....поне си каза момчето чене смее...вместо да повреди компа...та ще трябва да го нося в БГ на пролет като си ходя....еееееи в цел Реикявик да нема един да може , еи...умрела работа

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 07 яну 2009 10:02

viktoris написа:Синхро е и нема чип... :?: Моя явно си е по издухан.....и с тоя чип дето щях да го слагам , стана еднаааааа.....тоя дето щеше да ми го слага като видя за какво става въпрос и не посмя....поне си каза момчето чене смее...вместо да повреди компа...та ще трябва да го нося в БГ на пролет като си ходя....еееееи в цел Реикявик да нема един да може , еи...умрела работа

За какво точно става на въпрос, че въпросния тунинг майстор се е уплашил? Какво толкова е видял?

Потребителски аватар
viktoris
Двигател:

Мнениеот viktoris » Сря 07 яну 2009 21:26

Еми не смее да ми сложи чипа...не ми гарантира че ще стане успешно...
При отпояването на оргиналния могло да се нагрее нещо около него и да се повредяла платката....за запояването на новия чип е малко по оптимистичен....пък и с цокли казва че ще му е трудно...после почна да ме убеждава че които и да ми го прави било много рисковано...вероятност от странични дефекти... ...и демек да се повреди компютъра...А където и да ходих тук в Исландия все в тоя сервиз ме пращаха...само те се занимавали с такива финни запоявания... явно нямат опит....

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Сря 07 яну 2009 22:32

viktoris- При теб хората като не разбират,явно не смеят да си правят експерименти,докато в БГ всеки втори прави чипове ...
Дори се носи слух че били по-добри от заводските на VW...... mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 08 яну 2009 8:56

Презапояване на цокъл в Карлово - 2лв. Къде - в сервиз за автокасетофони /може и за телевизори и ГСМ-и/.Лично изпробвано.Има риск ако майстора ползва индустриален поялник за медни съдове и е смургав отенък на кожата.

Потребителски аватар
dani_94
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dani_94 » Чет 08 яну 2009 12:43

viktoris написа:Еми не смее да ми сложи чипа...не ми гарантира че ще стане успешно...
При отпояването на оргиналния могло да се нагрее нещо около него и да се повредяла платката....за запояването на новия чип е малко по оптимистичен....пък и с цокли казва че ще му е трудно...после почна да ме убеждава че които и да ми го прави било много рисковано...вероятност от странични дефекти... ...и демек да се повреди компютъра...А където и да ходих тук в Исландия все в тоя сервиз ме пращаха...само те се занимавали с такива финни запоявания... явно нямат опит....

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=113838

Виж първата картинка, това е твоето ЕКУ и двете чипчета са оградени... Няма нищо сложно да се разпоят, да се програмират нови и да се запоят, ако не ти хареше, за което много се съмнявам, си се сапояват твоите и си караш колата както е сега...
При интерес, когато се прибереш в Бг, можеш да звъннеш и ще присъстваш на цялата операция, изглежда доста лесно :)

Успех...

Потребителски аватар
viktoris
Двигател:

Мнениеот viktoris » Пет 09 яну 2009 2:54

Благодаря...то че ще е в бг , ясна работа...но сега ми хрумна една идея...дали не може да се намери някое ЕКУ втора употреба там в БГ такова като моито... , чух че се намирали и по 100 лева ...та да изпратя чиповете , там и да ми ги сложат...нали си ги купих вече от Брезел...и после наще например ще ми го испратят Ама с компа ..знам ли някои трябва да го проба с такава кола като моита дали е исправен и преди и след слагането на чиповете....това много тъпа идея ли е ...какво му се гледа на компютъра та да е същия.....ще го снимам от пред дето е номера му и ще го пусна тук ако някои попадне на такъв.... :roll: ...че моита е Синхро....такива маи са рядкос...и не знам дали ЕКУ то не е по различно...но...вие ще кажете...

Върни се в “Дизелови агрегати”