Скоростна кутия Passat AAZ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Скоростна кутия Passat AAZ
Здравейте , нов съм във форума и искам да попитам дали някой може да ми помогне с един проблем , който не мога да разреша.Имам пасат ааз 94 година 1.9 тд.Проблема е там че когато пусна съединителят и скоростната кутия започва да издава някакъв шум (чува се чукане).Смених вече 3-4 и няма разултат.Ако някой може да ми каже къде е проблема (или ако това е нормално) ще съм много благодарен.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
По принцип има раздел за дизелите ама....той проблема ти не е в дизеловата част от колата а по скоростите така че май си е за тук темата
По повод проблема ти - един приятел си купи един Пасат В3 1.9ТДи ама незнам какъв точно му е двигателя.Като го докара да го видя и да се похвали ми направи впечатление същото - като пуснеш съединителя и скоростите чукат по-силно от двигателя....аз даже в началото мислех,че е от двигателя това тропане ама....не
Според мен доколкото съм запознат с устройството на скоростите става дума за разбити лагери....ама много разбити.Става дума за тези на шииката и на първичния вал на скоростите - само те се въртят при пуснат съединител без колата да е на скорост.И моята на бензина тропоти ама въобще не толкова силно....тихичко все още
. Ти като си взимал други няма гаранция,че не са и по-зле от твоята.
Най-добрия вариант е да разглобиш някоя от всичките,дето имаш и да видиш какво е положението,да си я ремонтираш ако има възможност и да я монтираш обратно.Ще ти излезе по-евтино от това да си купуваш кутии докато намериш читава а и ще знаеш какво има вътре
Успех!

По повод проблема ти - един приятел си купи един Пасат В3 1.9ТДи ама незнам какъв точно му е двигателя.Като го докара да го видя и да се похвали ми направи впечатление същото - като пуснеш съединителя и скоростите чукат по-силно от двигателя....аз даже в началото мислех,че е от двигателя това тропане ама....не

Според мен доколкото съм запознат с устройството на скоростите става дума за разбити лагери....ама много разбити.Става дума за тези на шииката и на първичния вал на скоростите - само те се въртят при пуснат съединител без колата да е на скорост.И моята на бензина тропоти ама въобще не толкова силно....тихичко все още

Най-добрия вариант е да разглобиш някоя от всичките,дето имаш и да видиш какво е положението,да си я ремонтираш ако има възможност и да я монтираш обратно.Ще ти излезе по-евтино от това да си купуваш кутии докато намериш читава а и ще знаеш какво има вътре

Успех!
- vladitdrv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега зфа,мисля че не си чел достатъчно че да пишеш и да плашиш човека,едва ли не скоро ще му се разпадне кутията
!Не се заяждам,но си е така!
На колегата с Пасата мога да кажа че това не е кой знае какъв проблем!Обикновенно това се получава когато пружините на феродовия диск омекнат и при низки обороти се чува едно мн гадно "дрънчене"!Ако не те дразни карай и си свиркай!Поздрави!
П.С Опитаи на място да натиснеш 2-3 пъти съединителя и ще изчезне(за момента)

Според мен доколкото съм запознат с устройството на скоростите става дума за разбити лагери....ама много разбити.Става дума за тези на шииката и на първичния вал на скоростите
На колегата с Пасата мога да кажа че това не е кой знае какъв проблем!Обикновенно това се получава когато пружините на феродовия диск омекнат и при низки обороти се чува едно мн гадно "дрънчене"!Ако не те дразни карай и си свиркай!Поздрави!
П.С Опитаи на място да натиснеш 2-3 пъти съединителя и ще изчезне(за момента)

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Скоростна кутия Passat AAZ
Няма резултат 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Напълно е възможно да е лагер на съединителя, който може да се смени при следващата му смяна.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
qazix написа:...Проблема е там че когато пусна съединителят и скоростната кутия започва да издава някакъв шум (чува се чукане).Смених вече 3-4 и няма разултат...
Не мисля, че може да си попаднал на 4 скапани скоростни кутии

dobrin написа:Напълно е възможно да е лагер на съединителя, който може да се смени при следващата му смяна.
Зависи с кой тип съединител е. Аз съм без аксиален лагер. При мен имаше стържене на метал от скъсани нитове на огледалния диск, който при отпуснат съединител издаваше "невероятни" звуци

Върни се в “Дизелови агрегати”