Пасат 2.5 тди,150 к.с.модел 2000 г. - двигател AFB - вероятно е тип "помпа-дюза"? Изобщо ако
някой зане нещо повече за тези двигатели - да напише.Благодаря!

какъв вид е двигателя?
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Re: какъв вид е двигателя?
Мисля че двигателя ти не е помпа-дюза, ами си е нормален TDI
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С ротационна помпа е.
2.5 ТДИ нямат ПД.
2.5 ТДИ нямат ПД.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ами 2.5 TDI 163к.с. не е ли помпа-дюза
Помпа-дюза имат само 3,4 и 10-цилиндровите мотори на VW...2.5ТДИ е 6-цилиндров и не е помпа-дюза....
Какъв е тогава - има ли електронни елементи при впръскването на горивото или не?
- ABSOLUT
- Контакти:
Не, нямаш. Дюзите са ти само механика. Единствено помпата ти е с електронно управление, т.е. няма жило което да подава газ, ами в помпата влизат кабели и през тях се контролира газта. На някоя от дюзите може да имаш един датчик и за това да има кабел да нея (Поне при моя 4 цилиндров ТДИ имам такава дюза).
Може би така е по-добре или по-малко зле - без електроника,но това сигурно качва разхода - в града дава 15-16/100...иначе двигателят работи като часовник и пали от раз.
Колега, според мен разход от 15-16 литра е огоромен за този мотор...при яко ръчкане ли ти дава такъв разход?
Става въпрос за каране на къси разстояния(3-5 км) със спирания с умерена скорост и при нена- пълно загрял под 90 градуса двигател;на междуградско ми дава около 7/100
- ABSOLUT
- Контакти:
Тико написа:Става въпрос за каране на къси разстояния(3-5 км) със спирания с умерена скорост и при нена- пълно загрял под 90 градуса двигател;на междуградско ми дава около 7/100
Ехее, ти си супер бре. За 6 цилиндров да дава 7 на 100 е екстра, аз с моя 1.9 ТДИ ми дава толкова. Покарай пак градско, ама не на толкова къси разстояния и като загрее добре колата и пак ще кажеш колко ти е разхода. То иначе така не може да се прецени правилно.
Еми то затова се взема средно на един резервоар, колко гори колата или занулявате MFA2 при пълнене и гледате какъв е разхода, до следващото зареждане-зануляване.
На MFA1 за 3 ~ 5км. и на мен ми дава висок разход в градски условия, но това незначи, че на един резервоар ще ми даде 13л. градско, примерно.
Твоят двигател харчи около 10л. градардско, нормално каране.
На MFA1 за 3 ~ 5км. и на мен ми дава висок разход в градски условия, но това незначи, че на един резервоар ще ми даде 13л. градско, примерно.
Твоят двигател харчи около 10л. градардско, нормално каране.
Върни се в “Дизелови агрегати”