Здравейте, имам VW Polo 1,9TDI, 101к.с. Ако не греша абревиатурата на мотора му е 9N.
Имам мерак да си поиграя с мотора.
Интересувам се дали предлаганите варианти за чип тунинг застрашават с нещо мотора и ако да с какво.
Намалява ли се живота на двигателя?
Какви са вариантите за тунинговане на този тип двигатели? Чувал съм, че на някои двигатели слагат чипове, а при други само се преинсталира софтуера.
Коя фирма бихте ми препоръчали за тази работа? Значение има качеството на им работа, не евтинията.
Благодаря предварително!
ПП: Ще съм благодарен и на линкове към теми по моите въпроси, може и на английски. С търсачката не успях да открия изчерпателна информация, та за това пускам отделна тема.

Няколко въпроса относно чип тунинг на VW Polo (9N 101к.с.)
- alexandrov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Няколко въпроса относно чип тунинг на VW Polo (9N 101к.с.)
viewtopic.php?f=48&t=16211
Това е твоя човек .... прочети и сам ще разбереш !!!
Това е твоя човек .... прочети и сам ще разбереш !!!
- alexandrov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря, gomez, писах ЛС на майстора 
Имам още два въпроса:
Коя марка чипове според вас са най-подходящи за VW? Въсможно ли е да се направи custom chip?

Имам още два въпроса:
Коя марка чипове според вас са най-подходящи за VW? Въсможно ли е да се направи custom chip?
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Няма марка чипове, а има различен софтуер записан на тях ! Може да се прави чип според желанията. Повече впръскано гориво, по-високо налягане на турбо и доста други.
- alexandrov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
хмм.. абе гледам тука едни фирми - steinbauer, diablo sports (за американски коли), superchips и т.н. - това не са ли точно производители на чипове?
То строго погледнато и компютрите са така - всичко е китайско, ама има Toshiba, Asus, Vaio, Dell...
Аз питах дали има марка чипове, които да са подходящи за VW или в БГ може да се направи софтуера на чипа (както разбирам думите ти)?
То строго погледнато и компютрите са така - всичко е китайско, ама има Toshiba, Asus, Vaio, Dell...

Аз питах дали има марка чипове, които да са подходящи за VW или в БГ може да се направи софтуера на чипа (както разбирам думите ти)?
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
Я по-добре се свържи с Brezel,че даже и още двама-трима колега правеха чипове с доволно качество и питай дали чипове ще сменяш,дали препрограмиране на място ще има...............
Върни се в “Дизелови агрегати”