Въпрос за дебитомер?
- sebastien
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Въпрос за дебитомер?
Здравейте,значи преди 5000 км смених дебитомер,защото колата нямаше мощност и на 140 спираше да върви като на автопилот...оказа се,че е било от това и всичко се оправи,смених го в Bosh Бургас и от там ми казаха цена от сорта на 250 лв и ако върна старият при тях 140 и аз така направих,но сега колата прави същото и почти съм убеден ,че е пак от дебитомер-а ,защото признаците са еднакви...възможно ли е да са ми пробутали просто почистен стар дебитомер... и някой има ли представа как и дали се чистят,защото бях чел някакъв чужд форум,където хората бяха описали как се чисти с някакъв специален спрей...двигатела е 1,9 ТДИ
Re: Въпрос за дебитомер?
напълно вероятно, щом ти дават 110лв за стария, значи ще го рециклират и продават на двойна цена. пладнешки обирджии 

- HAMELION
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
има лесно откачи буксата на новия направи едно рагче закачи я пак едно краг4е и вий далиима разлика ако има значи БИНГО
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да не си със "спортен" или някакъв не-оригинален въздушен филтър?
Второ, МАФ-сензора или работи, или не. Та дори и да са ти продали рециклиран, което всъщност е напълно нормално, би трябвало да имаш гаранция.
Второ, МАФ-сензора или работи, или не. Та дори и да са ти продали рециклиран, което всъщност е напълно нормално, би трябвало да имаш гаранция.
- sebastien
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
как се откача тази букса...ами не,не дават гаранция за дебитомер
поне в Бош Бургас

- mltz
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, за да непускам нова тема искам да попитам и при нем до 140-150км/ч и неиска да вдигне повече.Дали и при мен проблема ще е дебитомер?Колата е Пасат 95г. 1.9ТДИ 90к.с.
-
- Автомобил:
- Двигател:
sebastien написа:как се откача тази букса...ами не,не дават гаранция за дебитомерпоне в Бош Бургас
По-добре намери някой с Vag-Com и не си играй на проба-грешка...
А, и друг път не купувай скъпи работи без да ти дават валидна гаранция, колкото и привликателно да изглежда

- Ventoman
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При битъла и при пассата проблема е различен(99.9999% съм сигурен). Я и двамата се разходете при един добросъвестен майстор който си разбира от работата, да я закачи на някакъв тестер и си оправете колите веднъж за винаги 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да попитам и аз?
В неделя се прибирам от София към провинцията и на Ябланица след магистралата
изведнъж ми заби пасата(1.9 TDI 110hp с чип)- паднаха оборотите на 900 и не ще да
подава газ. В това време започва да ми примигва лампата за подгряващите свещи (една спиралка
която светва и като натискам имобилайзера). 5-10 мин преди да ми забие забелязах как стрелката на
скоростомера започна да трепти нагоре-надолу но все пак отчиташе правилно. След 1 час престой пак рестартирах и потеглих но след 10 км пак заби и пак същия проблем. Отново рестарт и пак потеглих.
На Плевен я оставих пред сервиз на BOSH. В понеделник я вкарах в сервиза и там изчистиха
грешките в бордкомпютара(една от тях показва дебитомер). Майстора ми разменил на 2 клапана местата-
единия е АGR а другия не го знам как се казва и ми вика готов си. Тествах я вървеше добре.
Отивам в друг сервиз да си сменя една мека връзка и като взех да се прибирам към вкъщи колата съвсем спря да върви т.е. забива на всички обороти. Връщам се в сервиза на БОШ и там пробвахме един рециклиран дебитомер- не беше в него проблема. Размениха ми пак клапаните(горните два). Напръскаха буксата на дебитомера със спрей против ръжда и боклуци-казаха ми че била окислена. И се оправиха нещата-поне до момента. Въпроса ми е: възможно ли е проблема да е от буксата и да карам ли така или да търся друг проблем? Защото е адски кофти да закъсам някъде и най-вече ако нямам достатъчно пари в събе си загивам прав. Изчел съм всичко по темата но пак да попитам. А и знам че колегата ventoman e доста светнат по въпроса
В неделя се прибирам от София към провинцията и на Ябланица след магистралата
изведнъж ми заби пасата(1.9 TDI 110hp с чип)- паднаха оборотите на 900 и не ще да
подава газ. В това време започва да ми примигва лампата за подгряващите свещи (една спиралка
която светва и като натискам имобилайзера). 5-10 мин преди да ми забие забелязах как стрелката на
скоростомера започна да трепти нагоре-надолу но все пак отчиташе правилно. След 1 час престой пак рестартирах и потеглих но след 10 км пак заби и пак същия проблем. Отново рестарт и пак потеглих.
На Плевен я оставих пред сервиз на BOSH. В понеделник я вкарах в сервиза и там изчистиха
грешките в бордкомпютара(една от тях показва дебитомер). Майстора ми разменил на 2 клапана местата-
единия е АGR а другия не го знам как се казва и ми вика готов си. Тествах я вървеше добре.
Отивам в друг сервиз да си сменя една мека връзка и като взех да се прибирам към вкъщи колата съвсем спря да върви т.е. забива на всички обороти. Връщам се в сервиза на БОШ и там пробвахме един рециклиран дебитомер- не беше в него проблема. Размениха ми пак клапаните(горните два). Напръскаха буксата на дебитомера със спрей против ръжда и боклуци-казаха ми че била окислена. И се оправиха нещата-поне до момента. Въпроса ми е: възможно ли е проблема да е от буксата и да карам ли така или да търся друг проблем? Защото е адски кофти да закъсам някъде и най-вече ако нямам достатъчно пари в събе си загивам прав. Изчел съм всичко по темата но пак да попитам. А и знам че колегата ventoman e доста светнат по въпроса

Върни се в “Дизелови агрегати”