Чукащ шум при форсиране - Голф 2 ТД 1.6

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Harmagedon
Автомобил:
Двигател:

Чукащ шум при форсиране - Голф 2 ТД 1.6

Мнениеот Harmagedon » Сря 11 мар 2009 17:51

Имам Голф 2 ТД 1.6 '89. Преди няколко дена ми глътна въздух заради стар маркуч преди нафтовата помпа, мотора се задъха, лампата на акумулатора присветна, мотора се затресе и угасна.
После запали лесно, отидох до паркинг и смених маркуча за нафтата но се появи лек почукващ шум като се натисне газта. Чува се само в купето, не и при отворен капак(може да не го усещам аз).
Някой да има идея от какво е това почукване?
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
mimojef
Автомобил:
Двигател:

Re: Чукащ шум при форсиране - Голф 2 ТД 1.6

Мнениеот mimojef » Сря 11 мар 2009 18:57

Едва ли това почукване се е появило в следстви на това, че си сменил стар маркуч за горивото с нов! Отвън двигателя си работи както преди но отвътре чуваш леко предаване на шум в копето. Провери си маншончетата по копето които уплътняват отворите през които преминават: жилото за газта, жилото за съединителя, жилото за авансатора(смукача както го наричат някой), кабелите който влизат в купето а и има много технологични отвори които са затапени с гумени тапи. Може като си ръчкал някой маншонче или тапичка да се е разместило или да се е скъсало от остаряване на материала и да ти предава шум в копето.

Harmagedon
Автомобил:
Двигател:

Re: Чукащ шум при форсиране - Голф 2 ТД 1.6

Мнениеот Harmagedon » Сря 11 мар 2009 19:03

По скоро се чудех дали някое бутало не е задрало ако не е стигала нафта в цилиндъра (понеже известно време е дъпал и въздух през помпата).
или вследствие на разстрисането на двигателя преди да изгасне не ми е прецакало центровката или пак нещо при някое бутало/цилиндър.
Засега това са ми идеите.
Благодаря

Върни се в “Дизелови агрегати”