Свещи на Пасат 1.9 тди пд-изненада

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
sklimoto
Автомобил: Passat 9 Elegance
Двигател:

Свещи на Пасат 1.9 тди пд-изненада

Мнениеот sklimoto » Вто 17 мар 2009 19:35

Здравей те.На скоро един познат си купи Пасат б5 и от приказка на приказка сподели че имал една изгоряла свещ но нямал проблем с паленето.Аз от година и половина карам б5 1.9 тди пд-116к и до сега не съм си проверявал свещите защото не съм имал никакви проблеми с паленето.Днес реших да си проверя и аз моите свещи по бабешкия начин-с кабелче от плюса на акумулатора към свеща.Проверих 1.и 2.цилиндър и никаква изкра.Понеже 3 и 4 цилиндър са на по-гадно място изобщо не ги погледнах и си купих 4 нови свещи.Смених ги и се Оказа се че всичките 4 свещи са изгорели.Още не мога да повярвам че съм карал с изгорели свещи.Колата стои в неотоплен гараж.Ако някой беше ми казал че имам изгоряла свещ нямаше да му повярвам-не пуше-не тресе-пали от раз.Старите свещи бяха бош а новите беру-такива ми препоръчаха от магазина.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Свещи на Пасат 1.9 тди пд-изненада

Мнениеот Stivi » Вто 17 мар 2009 20:33

Само да попитам нещо?! Последния път като ходих при моя майстор ми каза че чака да му докарат един Пасат PD за смяна на свещи и че било много връткава работа понеже били под капака на клапаните.... :shock Та се чудя как колегата ги е проверил с кабелчето като не се виждат или моя човек нещо бърка за тези свещи ? И все пак ми е интересно може ли да запали и да работи безпроблемно кола с 4 изгорели свещи при минусови температури и не трябва ли нещо да мига на таблото в този случай ??

Последна промяна от Stivi на Вто 17 мар 2009 20:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 17 мар 2009 20:47

Stivi написа:...И все пак ми е интересно може ли да запали и да работи безпроблемно кола с 4 изгорели свещи при минусови температури и не трябва ли нещо да мига на таблото в този слуай ??

Възможно е; нищо по-особено не свети по таблото.

Потребителски аватар
HAMELION
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот HAMELION » Вто 17 мар 2009 20:53

4 от 4
Или имаш най-здравият двигател, или нещо се е объркало.
Не искам да кажа нищо лошо за колицата, даже мога само да ти завидя ако е така. Аз имах 2 изгорели и разбрах чак когато се прибрах от Копривщица.
Там пали и при минус 18.
Просто не ми хареса как пали.
Просто не съм случвал на 4 от 4 и да пали от раз.
Радвай се, двигателя ти е супер значи?
Моя е 1.9 тди афн 110к

sklimoto
Автомобил: Passat 9 Elegance
Двигател:

Мнениеот sklimoto » Вто 17 мар 2009 21:41

Първо проверката изобщо не е сложна особено както съм писал на 1 и 2 цилиндър.За трети цилиндър разкачих едно тънко маркуче от охладителната система но за 4 ти ц-р извадих целия горивен ф-р който се държи на една скоба по средата му.По други начин няма бъркане до свеща.И второ -след като ги смених се консултирах с един майстор и той ми каза че това е добра новина за двигатела.237000км реални по ВАГ КОМ.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 17 мар 2009 21:45

sklimoto написа:Първо проверката изобщо не е сложна особено както съм писал на 1 и 2 цилиндър.За трети цилиндър разкачих едно тънко маркуче от охладителната система но за 4 ти ц-р извадих целия горивен ф-р който се държи на една скоба по средата му.По други начин няма бъркане до свеща.И второ -след като ги смених се консултирах с един майстор и той ми каза че това е добра новина за двигатела.237000км реални по ВАГ КОМ.

Наистина добра новина, щом пали така.

Ама аз като видя дизел на около 400к тогава вярвам на вагком. :wink:

Всичко се бара колега. А Вагкома чете това , което му се предостави.

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Вто 17 мар 2009 22:28

И аз не ги бях проверявал, цялата минала зима съм карал с 4 изгорели на -10 палеше докато види ключа сложих нови никъква разлика нямаше в паленето,имам и свещи за антифриза даже не съм пробвал да ги свалям ама като гледам как ги е хванала ръждата сигурно са от както е станала кола :oops:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 17 мар 2009 23:02

Аз не съм вещ в тоците, но да не ви куца нещо проверката..., в смисъл..... да сменяте здрави свещи, които си работят :roll: .

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 17 мар 2009 23:18

И смисълът от темата е ...? Или няма достатъчно теми за подгревните свещи?

Върни се в “Дизелови агрегати”