липсват 2л. масло без теч......без нищо

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
stoilkov81
Автомобил:
Двигател:

липсват 2л. масло без теч......без нищо

Мнениеот stoilkov81 » Пет 20 мар 2009 15:47

Здр на всички колеги и честита пролет......колеги отдавна чета форума но сега се престраших да пиша понеже не намерих никъде някой да е писал по моя проблем става въпрос за следното:
Карам голф 3 комби 1.9ТД 95 год производство Вчера реших да си проверя маслото изтеглям си пръчката избърсвам я пъхам си я пак и с учудване установявам , че пръчката си е суха след още 30 мин.(колата е изгасена на равно място)пръчката е пак суха индикатора на маслото не свети в работещо положение нямаше как да разбера какво става моя е грешката ,че не проверявам редовно маслото за мое щастие не успях да прецакам двигателя долях 2л масло. Преди малко бях при един "майстор" ,който прегледа колата няма течове видими и фрапантни колата не пуши черен дим през ауспуха намаслило е само леко под турбото и само там .
Въпроса ми е -Къде според вас е отишло маслото????
ПП колата ми е на 214590км до смяна на маслото остават 3000км .На предишната смяна липсата беше около 300-500гр колата се кара с не повече от 100 -130км/ч. и никога с над 3000 оборота
маслото е 10-40 Арал

Потребителски аватар
_Impuls_
Автомобил:
Двигател:

Re: липсват 2л. масло без теч......без нищо

Мнениеот _Impuls_ » Пет 20 мар 2009 16:59

Колега принципно има няколко фактора които влиаят за загубата на масло. Единия от тях е течове които ти нямаш. Другия варянт е износване на елементите на турбина (с една дума турбината ти яде маслото ) от което следва ремонт на турбината (около 300 лева) . Съществува и варянта износване на гумичките на клапаните ( Сменят се бързо и не ти бъркат мн в джоба около 15 / 20 лева. И последния случай който не ти пожелавам е сигменти там ремонта е скъп и като цяло изисква мн прецизност.

stoilkov81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoilkov81 » Пет 20 мар 2009 17:14

колега много благодаря за отговора ти и съмненията на псевдо "майстора" са за турбината или сегментите колата не пуши ауспуха не е омаслен
турбото си се включва нормално около 2000-те оборота колата си вървеше на "пушка" от няколко дни беше някак си тромава трудно набираше вчера след доливането на маслото пак си върви по-старому дано да не си внушавам само хихихихи
ПП ако има някой , който да ме насочи към добър и по възможност евтин сервиз където да направят това "рециклиране" на турбината в София

Потребителски аватар
_Impuls_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _Impuls_ » Пет 20 мар 2009 17:46

Свържи се с колегата Ventoman това е твоя човек в сф. Пиши му едно лично

stoilkov81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoilkov81 » Пет 20 мар 2009 21:17

мерси колега че откликна ........ :applause: :applause: :bowdown

daniel_falin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_falin » Пет 20 мар 2009 22:30

пак почнахте с тия "включавния" на турбото на 2000, реле ли цъка ?? :bowdown

нямаш си и идея още от 1200-1300 оборота какво налягане ти прави турбото, включвало се на 2000 :banghead: постоянно си е "включено", тва да не ти е плафона в купето ? аман от глупости

по темата, за колко км ти изяде 2 литра ?

Потребителски аватар
_Impuls_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _Impuls_ » Пет 20 мар 2009 22:49

daniel_falin написа:пак почнахте с тия "включавния" на турбото на 2000, реле ли цъка ?? :bowdown

нямаш си и идея още от 1200-1300 оборота какво налягане ти прави турбото, включвало се на 2000 :banghead: постоянно си е "включено", тва да не ти е плафона в купето ? аман от глупости

по темата, за колко км ти изяде 2 литра ?

Не с ножа де ако хората си знаеха всичко нямаше да пускат запитвания. Така е постоянно има нови колеги за което можем само да се радваме . :да:

Потребителски аватар
mimojef
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimojef » Съб 21 мар 2009 9:17

Ходи първо си замери компресията, че имам съмнение в сигментите. Щом като му долееш масло вървенето се подобрва осезателно...... струва ми се, че ще имаш ядове.

stoilkov81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoilkov81 » Съб 21 мар 2009 20:26

колега daniel_falin ок аз съм лаик на тема коли и затова питам шумът оприличавам го като изсвирване или фучене се чува около 2000 оборота което смятам че е нормално (поне така ми обясниха) защото днес чух че не трябва да го чувам продължително от къде да знам как по-точно да го обясня като не разбирам почти нищичко
mimojef за диагностиката и аз смятам да я направя в скоро време а има ли някакъв външен белег по който да се прецени ???
ПП и понеже изчетох темата за маслата и дизелите и само двама колеги са сипвали Арал дали минерално 15В40 е добре или да си остана на 10В40 полу синтетика но на друга марка???

Върни се в “Дизелови агрегати”