нещо което не разбирам......

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
stoilkov81
Автомобил:
Двигател:

нещо което не разбирам......

Мнениеот stoilkov81 » Пон 23 мар 2009 21:33

Колеги днес се сблъсках нещо което не знам как да обясня и не знам дали е проблем някакъв
значи да обясня по най-глупавия начин защото просто не знам кое как се казва започвам :):
-от турбото над охлюва има едно нещо което има формата на пумпал сложено отвесно към него има един пластмасов троиник (разпределител)за вакуум до колкото разбрах , та от това нещо като пумпал има метална тръбичка около 3 см в/у която се слага гумена тръбичка за да се свърже с тройника та при демонтажа на тази гумен тръбичка (късата)вътре намерих метална съчма с диаметър около 3мм махнах я колата си върви ускороява според мен много повече от преди но не чувам въпросното свистене на турбото около 2000 оборота
за какво аджаба е тая съчма дали пречи или помага за нещо???????
ПП наистина много съжалявам за това описание което излижих но ако има някой които поне малко да се сети за какво говоря да ми пише че да знам дали да карам колата или пак да връщам въпросната съчма

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: нещо което не разбирам......

Мнениеот Stivi » Пон 23 мар 2009 21:49

stoilkov81 написа:намерих метална съчма с диаметър около 3мм махнах я колата си върви ускороява според мен много повече от преди но не чувам въпросното свистене на турбото около 2000 оборота
за какво аджаба е тая съчма дали пречи или помага за нещо???????

Това е прословутото "затапване на EGR клапана" макар направено по мързеливия начин и се препоръчва да си го оставиш със съчмата, а за ускоряване повече от преди най-вероятно само така ти се е сторило в момента а и е препоръчително да продължиш да си чуваш турбото така че....връщай я вътре :wink: Ако искаш повече информация ползвай търсачката като напишеш EGR или ЕГР и ще намериш мнооого писано по въпроса !

stoilkov81
Автомобил:
Двигател:

Re: нещо което не разбирам......

Мнениеот stoilkov81 » Пон 23 мар 2009 21:53

колега много благодаря :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”