Въпрос за двигателно масло на моторите PD na VW

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос за двигателно масло на моторите PD na VW

Мнениеот Evil_Master » Нед 12 апр 2009 22:46

Понеже се чудя, а и търсих из форума и четох, но никъде не намерих отговор на следните няколко въпроса и така реших да отворя тази тема.
1.С какво малсо трябва да е мотор на 170 000км и от какво нека се разбира както марката така и колко на колко и естествено 100% пълна синтетика.
2.Защо като е по студено ми причукват повдигачите около 10 секунди че и нагоре а като е топло го няма тоя проблем пречукването е около 2-3 сек най-много, маслото е Motul specific за пома дюза и е 5в40 със всичките си спецификаций за тези мотори и не го бута грам за 8000км ама си чука като е студено не изключвам момента и да са заминали повдигачите евентуално но .... се надявам да е от масло.Преди това бях пробвал с тотал за помпа дюза пак пак 5в40 там пък го гореше или де да знам и аз ко ма се губеше и го смених на 4000 км.
3.Защо като ида в сервиз само аз съм го чувал това а ако кажа че я продавам ми казват че се чували повдигачи малко?!?!?!?- на тоя може да не отговаряте :)
От скоро много хора взеха да се оплакват от малсата си и се получава така че някой сменят малсо по няколко пъти докато оцелят точното - ужас напараво масло за 150 лв и да е кенеф.
Незнам какво точно значат тези числа 5W40 един кава топлинен коефицент друг друго трети трето.Като цяло от мотула съм доволен понеже не го бута ама ми чукат повдигачи така че ако е от маслото значи не е точното.
Мерси предварително

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за двигателно масло на моторите PD na VW

Мнениеот morfei1 » Пон 13 апр 2009 0:08

Еми аз си карам колицата с масло за 87лв. отговарящо на всички стандарти за ПД и съм доволен от него, вече съм минал 11000км. и смятам да не го сменям преди 15000км. За сега съм долял 250 ~ 300грама. Гори маслото единствено като има продължителни настъпвания на магистрала.

Дори и на 300000км да стане моята, пак ще си я карам с 5W40 505.01.

Повдигачи чукат, от лошо масло, ниско ниво на маслото, нередовно каране или просто им е дошло времето.

Те тея разбирачи дето ходят да гледат колите всички ги знаем какви професори са, ма щото има кой да им се вързва на акъла, я да ходи в немско да се прави на професор, да види дали някой ще му обърне внимание.

Това си е чиста проба клатене, за да ти свалят цената. Ако е такъв голям проблем, просто ще ти каже довиждане и ще ходи да гледа следващата.

Според мен Мотул е прехвалена марка, но това си е лично мое мнение....

Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valerius » Пон 13 апр 2009 21:06

има доста теми по въпроса. и за маслото и за повдигачите и вобще за всичко. Отвори сайта на някое от качествените масла там им описания и отговор на въпроса защо един кое си масло. темата е обширна, за да я събереш в едно.

Конкретно при мен при 10хил.км. не ми пипа, но това е относително и как си екслоатираш колата. сипвам 5W40 и съм сменял хидравличните повдигачи. При студен старт за секунди все си тракат докато вдигне маслото. Ако тракат по силно или продължително причини много. Маслото има значение за това дали автомобила е дизел, дали има турбина, дали е с хидравлични повдигачи. Всичко това е по предписание на пройзводиттеля и параметрите е препоръчително да се спазват.

Ето с това карам аз :arrow: http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/d_3700.html

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Пон 13 апр 2009 22:15

http://www.diesel-club.com/forum/viewto ... ----------пича го предлага на сууупер тънка цена и е точно за ПД.жалко че вече спря да пиши в тоя форум.

Върни се в “Дизелови агрегати”