Голф 3 - AFN мотор забива

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
boqnov_83
Автомобил: VW GOLF MK3
Двигател: AFN

Голф 3 - AFN мотор забива

Мнениеот boqnov_83 » Пет 17 апр 2009 18:31

Здравейте колеги.От около година карам голф 3 TDI-AFN 110koня.Проблема е следния,при достигане на 2900 оборота мотора забива все едно съм върнал крака от газта.Проблема възниква при трета, четвърта и пета предавка,никога на първа или втора предавка.Набира си много добре,но при 120 забива за момент след това пак тръгва да набира и на 140 пак забива.Закарах колата на диагностика. Диагностиката показа една грешка,грешката е във вакумен датчик за налягането на турбото.Датчика се намира в компютъра,та въпроса ми е дали този датчик подлежи на подмяна.Маистора твърди че може да го подмени ,но никаде по магазините не го намирам да се продава като отделна час.Ако някои се е сблъсквал с подобен проблем моля да сподели.

Последна промяна от boqnov_83 на Пет 17 апр 2009 23:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
PESHERLAN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Голф 3 - AFN мотор забива

Мнениеот PESHERLAN » Пет 17 апр 2009 18:54

По-скоро имаш проблем с променливата геометрия на турбото.Прочети има доста писано. :търсачкаа

Потребителски аватар
boqnov_83

Мнениеот boqnov_83 » Пет 17 апр 2009 23:31

Колега единствена грешка която ми дава е този вакумен датчик за налягането на турбото.Майстора каза че турбото си надува нормално. :banghead:

Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valerius » Съб 18 апр 2009 22:03

предчуствам, че темата ще бъде заключена! :търсачкаа

преди това ще ти кажа от опит, че този клапан (N75) или работи или не. Ако не работи ще я чувстваш като чист дизел.. турбината няма да работи и ускорение тегаво. Най-безболезнено за теб ще излезе да е скъсан някой вакум мъркуч и да губи налягане, но тогава "немоща" на мотора се усеща постоянно. Колебанията при ускорение са почти виниги причинени от замърсена и блокирала променлива геометрия на турбината. Препоръчвам да я почистиш дори да не е от нея това е голям плюс. Но все пак почти съм сигурен, че това ти е болката.

За друг клапан може да намериш някъде по моргите или за проба просто от друг колега. Успех!

Потребителски аватар
boqnov_83

Мнениеот boqnov_83 » Съб 18 апр 2009 22:41

Здравеи,всички маркучи на вакумите са подменени тъи като си сложих чип.Колата си набира доста добре,турбото си надува до 1,3.Като чета темите и аз се замислям за почистване на турбото.
Темата е за триене.

Върни се в “Дизелови агрегати”