Търся колега с AJM двигател за справка/сверка

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Rumen
Автомобил:
Двигател:

Търся колега с AJM двигател за справка/сверка

Мнениеот Rumen » Чет 30 апр 2009 23:59

Търся колега с AJM (1.9 TDI-PD) двигател, по възможност на Passat и (за да избегнем художественни описания) в София за справка/сверка на вакумни маркучи.

Касае се за следното:
Маркуча на казанчето за охладителната течност (по-дебелия), който "слиза" в подножието на радиатора, малко след като "излезе" от казанчето се разклонява наляво и през един вакумно-управляем клапан отива някъде на майната си (според мен в двигателя). Интересува ме: какво е състоянието на този клапан при работещ и при загасен двигател? Моето предположение е, че при работещ двигател този клапан трябва да е затворен, а при изгасен двигател - отворен. Клапанът се управлява с вакуум. В моето предположение приемам, че клапанът е затворен при липса на вакуум - лостът за управление е изразено удължен и отворен при наличие на вакуум - лостът за упралнение се серозно "скрит" в менбранния корпус. (не съм объркал състоянията - тези двигатели имат вакуумен резервоар, който позволява да се ползва "енергията" на вакуума и при изгасен двигател)

Моля който има възможност да погледне, какво е състоянието на клапана при загасен двигател и какво се случва в момента на палене и след това работещ двигател. Ще бъда благодарен ако някой се съгласи да ми покаже неговият AJM за да проследя вакуумните маркучи, защото имам сериозни подозрезния че при мен има някакво неправилно свързване (клапанът ми стои непрекъснато отворен)

Потребителски аватар
Съмнителният
Автомобил: Bora 4 motion
Двигател: BDE 2002

Re: Търся колега с AJM двигател за справка/сверка

Мнениеот Съмнителният » Пет 01 май 2009 8:31

Аз съм със същия двигател, но на Г4.Ако те интересува съм на линия.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 01 май 2009 8:34

Румба не са го оправили ли :roll:
смени сервиза mhihi

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пет 01 май 2009 13:13

ако клапанът е този за който си мисля,значи отпред в дясно в подкалника имаш допълнително радиаторче с ел помпа(проследи маркуча от клапана дали отива там).
при загрял мотор и след изгасянето му сработва системата и допълнително върти и охлажда водата(антифриза).

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Съб 02 май 2009 22:41

В Младост съм ако искаш пиши да го погледнем. AJM 2000 г. по ВИН. :beer

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Съб 02 май 2009 23:49

Колеги, благодаря ви за отзивчивостта.

След кратка дискусия и обмен на информация с колегите ifidik и niks76 уточнихме как стоят нещата и необходимостта от справка/сверка на този етап отпада.
Специални благодарности искам да изкажа на ifidik и niks76, които ми помогнаха изключително много със съвети и напътствия за поставяне на точната диагноза. Благодаря Ви момчета! Искренно съжалявам, че единия е във Франция, а другия във Варна, което ме лишава от възможността да Ви предоставя "любимото си същество" за провеждане на правилно лечение.

bobidi написа:В Младост съм ако искаш пиши да го погледнем. AJM 2000 г. по ВИН. :beer
Колега bobidi, че то май ше излезе че сме си комшии. Аз съм в Младост-3, ще е добре да цапнем по няколко бири - по комшийски
:beer

Ако модераторите счетат за необходимо могат да заключат и в последствие да затият темата

Още веднъж - Благодаря на всички, които се отзоваха

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Нед 03 май 2009 0:09

:lol: и аз съм от Младост 3 до 25-та поликлиника :Mr Green Fun

Върни се в “Дизелови агрегати”