vw passat B5.5 1.9TDI имам проблем със едната дюза

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
djonito1
Автомобил:
Двигател:

vw passat B5.5 1.9TDI имам проблем със едната дюза

Мнениеот djonito1 » Пет 08 май 2009 14:12

Здравейте ! Имам Пасат 2004 1.9 ТДИ 101 коня и го качих на тест във Порше и там ми казаха че на четвърти цилиндър дюзата един път работи и един път не работи; казаха, че трябва нова дюза, но като се сменя дюзата, трябва да се смени и кабела; също и имало някакви о-пръстени на дюзата!! Пасата прави следното : като го запаля независимо дали е топъл или студен, моторът пали безпроблемно, но като го оставя оборотите си стоят нормално, но започва да се тресе двигателя, даже се усеща вътре в купето и като го изфорсирам и се оправя, като поработи малко и пак започва да се тресе. Но не го прави всеки път.

Говорих с мои добри майстори от България, които познавам и те ми казаха че дюзата или работи или не !Не може единия път да отчита, че работи в режим, а след време да отчита че не работи и те ми обясниха че според тях смуче въздух от гумичката на дюзата и да сменя само нея.
Проблемът е че не живея в България за да го направя, а тук са едни майстори които гледат да те натоварят щом си чужденец. Ако някой може да даде мнение по въпроса, нека пише. Благодаря предварително !

Последна промяна от dobrin на Нед 10 май 2009 20:51, променено общо 1 път.
Причина: Без главни букви в заглавието! И Пасатът ти е 5.5!

dmode101
Автомобил:
Двигател:

Re: vw passat B6 1.9TDI имам проблем със едната дюза ПОМОЩ

Мнениеот dmode101 » Пет 08 май 2009 19:30

Ако ти смуче въздух от гумичките на дюзата ще палиш трудно, особено след по-дълъг престой

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Пет 08 май 2009 21:37

не сменяи нищо
миналата седмица правих сьщия проблем
кажи в коя част на света се намираш и ще се намери някои да ти помогне
успех

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Съб 09 май 2009 14:56

Ами сподели какво е решението , тъй като аз го имам абсолютно същият проблем със пиезокерамична дюза на на Ситроен 2.0 HDI+FAP. Симптомите са абсолютно същите. Проблема е е механичен и е в самата дюза (поне така си мисля аз). При мен дюзата не работи когато импулса е много къс (при тихите обороти или много малко натоварване). Корекционният коефициент на ЕЦУ-то скача двойно , но дори и това не помага :(

Върни се в “Дизелови агрегати”