обслужване на Венто 1.9 тд и 1.9 тди

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Re: обслужване на Венто 1.9 тд и 1.9 тди

Мнениеот buller » Пет 08 май 2009 10:35

Мисля, че темата е изчерпана. Колегата е закупил за добро или лошо ААЗ.
За предимствата и недостатъците на този двигател има много писано. Не смятам да се впускам в безсмислени спорове. Всичко е на късмет...
П.с. колега danii, с удоволствие бих сменил AAZ-та за 1Z, но ако е в по-добро състояние. Предимствата му са безспорни, но говорим за коли на 12-15 години (или както при мен на 17 8) ).

THE-BULL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот THE-BULL » Нед 10 май 2009 9:59

Rabbit_TDI написа:Всеки път се заражда тоя спор всеки път пиша ама пак ще анпиша - имал съм и двете и то за по доста време.1.9 ТД е страшно посредствен мотор.Междо другото на градско може да ти се е сторил бърз щото има къси скорости.Разхода си е смело 1-2 литра отгоре на ТД-то и от тук нататък няма кво да говорим.Верно ТДИ има комютър ама вече по лесно можеш намериш майстор за компа отколкото да ти регулират механична помпа или пък части за нея.За прочутото разбиване на шпонката на коляновия вал хич не ми се говори.
P.S.Виж тав еч интериора на едното е бил по-добър е доста по-смислбена причина да избереш кола.

Колега аз карам Vento 1,9 ТД и градско ми гори 6 ,навън 5.TDI-то градско на 4-5литра ли ще го свалиш?Извън града ме е страх да си помисля за цифра като 3 литра на сто километра.Не говорете глупости.Разликата,ако я има,е в не повече от 0,5 до 1 литър на сто,че даже и тя ми се струва химеристична.

salico
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salico » Нед 10 май 2009 13:50

Значи никога ТД много се говори че са не сполучливи,само 1.9Д или 1.9ТДИ.Относно разходат на гориво карам 1.9Д/чист дизел/то е 5.0 и 5.5л. извън града и 6.5 до 7.0 в града. :beer

THE-BULL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот THE-BULL » Нед 10 май 2009 18:58

salico написа:Значи никога ТД много се говори че са не сполучливи,само 1.9Д или 1.9ТДИ.Относно разходат на гориво карам 1.9Д/чист дизел/то е 5.0 и 5.5л. извън града и 6.5 до 7.0 в града. :beer

Ами навъртял съм му 40000км а на колко е бил преди мен не знам(като го взех пишеше 140000).Освен по ламарините,които погнийват,пари съм дал за съединител само по мотора.Наливам и карам.

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Нед 10 май 2009 22:14

salico написа:Значи никога ТД много се говори че са не сполучливи,само 1.9Д или 1.9ТДИ.Относно разходат на гориво карам 1.9Д/чист дизел/то е 5.0 и 5.5л. извън града и 6.5 до 7.0 в града. :beer

оо тея на някои дето не се е качвал на 1.9Д ..
нестига че е тромав ми и гори повече от 1.9ТД .. извънградско с над 130км/ч си гори 7 та може и нагоре..
а в града 7.0 с нормално каране.. иначе ако го напъваш да се мъчи да върви гори и от горе..
а за 1.9ТД аз карам такова и освен единия съединител за 5год и 120хил км .. не е сменяно нищо др.. и се кара здраво и не се жали.. но си и понагорява.. с нормално каране около 6-7 градско.. иначе повечко настъпване 7-8 отива.. тук говора за прочутия мотор ААЗ 8)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 11 май 2009 8:02

THE-BULL написа:
Rabbit_TDI написа:Всеки път се заражда тоя спор всеки път пиша ама пак ще анпиша - имал съм и двете и то за по доста време.1.9 ТД е страшно посредствен мотор.Междо другото на градско може да ти се е сторил бърз щото има къси скорости.Разхода си е смело 1-2 литра отгоре на ТД-то и от тук нататък няма кво да говорим.Верно ТДИ има комютър ама вече по лесно можеш намериш майстор за компа отколкото да ти регулират механична помпа или пък части за нея.За прочутото разбиване на шпонката на коляновия вал хич не ми се говори.
P.S.Виж тав еч интериора на едното е бил по-добър е доста по-смислбена причина да избереш кола.

Колега аз карам Vento 1,9 ТД и градско ми гори 6 ,навън 5.TDI-то градско на 4-5литра ли ще го свалиш?Извън града ме е страх да си помисля за цифра като 3 литра на сто километра.Не говорете глупости.Разликата,ако я има,е в не повече от 0,5 до 1 литър на сто,че даже и тя ми се струва химеристична.

Ми ти ако го караш толкова ще ти гори/има колеги дето си карат с по 4 ТДИ-то/.За да ти гори толкова ААЗ вероятно го караш извънградско 90-110 на 5та предавка.За градското 6 направо не ми се мисли кви задръставния прайш.

Върни се в “Дизелови агрегати”