Смяна на семеринг на колянов вал

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Смяна на семеринг на колянов вал

Мнениеот ShoGo_GTI » Пон 15 юни 2009 17:23

Колеги забелязах че тука от 2 седмици пред нас където си спирам колата се появиха капки масло и понеже скоро ще сменям масло реших да по гледна първо от къде капе за не стане да сложа хубаво масло и да изплюе и...
Та преди малко легнах под колата и кво да видя (аз си мислех, че е гарнитурата на картера ама..) - като се почне от стартера до магарето навсякъде омазнено, което ме навежда на мисълта за семеринг на коляновия вал от към кутията, понеже ако беше само гарнитурата на картера щеше да е само там омазнено не чак до стартера.

Семеринга не ми е скъп 10тина лева на Виктор рейнц (райнц) от Ауто+, кутията и с нея имам опит в свалянето (от 2ката ми) после свалям маховика със съединителя заедно. От там на татък видях в етка, че семеринга стои зад една планка, която е на болтове.

От тука нататък сте Вие - особености, техники, тънкости, пиниси и всякакви други съвети ще са ми от полза :D

ПП: колата е Golf 3 1.9D 1Y 92г.

danii
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на семеринг на колянов вал

Мнениеот danii » Пон 15 юни 2009 23:53

По описанията не мисля,че теча ти е от този семеринг,но за вс. случай извади тапата която е на кожуха на съединителя и огледай маховика дали е омаслен от вътр.страна.

Върни се в “Дизелови агрегати”