Задължително ли е да се сменя и водната помпа ?
- krasyncho
- Автомобил:
- Двигател:
Задължително ли е да се сменя и водната помпа ?
Колеги да ви попитам като се сменят ремъци ролки задължително ли е да се сменя водната помпа 

Последна промяна от L&R на Нед 21 юни 2009 13:30, променено общо 1 път.
Причина: по-конкретно заглавие
Причина: по-конкретно заглавие
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: задължително ли е ?
каква ти е колата и какъв мотор
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
jims написа:Ако сега си купил колата и ще й правиш цялостно обслужване е особено препоръчително
Ако сдаде багажа такива поражения прави, че направо ....
това са пълни глупости имам голф 3 1.9 TDI и вече 1год и нещо от както съм го купил нов внос а бог знае дали е сменяно нещо в австрия и не съм барал нито водна помпа нито антифриз а антифриза ми е на -45 градуса
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
препоръчително е да се сменя на коли на който водната помпа се задвижва от ангренажния ремък като пассат 4,5,6 ауди а4,6,8
- krasyncho
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 4 1.9 тди е колата AHF мотор и да питам помпата задвижва ли се от ангренажният ремък
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
krasyncho написа:Голф 4 1.9 тди е колата AHF мотор и да питам помпата задвижва ли се от ангренажният ремък
мисла че се от ангренажа се задвижва водната помпа,но това може да се види като ти се сменя ангренажа и ако е текла е сменяй ако не е текла може да изкара още поне до следващата смяна
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
jims написа:Ей така брат ми даде зимата близо 1000 лв за ремонт. Вярно, че колата не е VW, но все пак... И всичко заради водната помпа.
лошото на тези водно помпи който се задвижват от ангренажа е че перката е от пласмаса и се кърши или превърта на самата ос на водната помпа а тя не тече и ти си мислиш че е здрава и си караш колата и разчиташ на нея ама не капутен е работата
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тя помпата преди да почине почва да посвирва от време на време , после започва постоянно да свири, накрая прокапва и така , тоест има индикации предварително не умира от ведньж.Като не ти прави мизерия по добре не я бутаи, аз сьм на този принцип. А има и друго и нова да сложиш няма гаранция че старата няма да я надживеи.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
като взех колата, при обслужването видяха, че таи водната помпа и за 70 лева взех нова.на старата се беше отчупило едно парче от турбинката а като я свали майстора и само я пипна отгоре се счупиха всички парчета и помпата остана гладка като диск.така че ако си за 70 кинта може и да почакаш на пътя някой ден да дойдат да си те издърпат.поне на Г4 1.6 ангренажния върти помпата за другите не знам как е .......а на мен помпата грам не ми е свирила преди да я видим
- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
krasyncho написа:Колеги да ви попитам като се сменят ремъци ролки задължително ли е да се сменя водната помпа
Колега водната помпа ти е на ангренажа сменяй задължително , от 70 до 100 лева е зависи каква е , това е консуматив , за да нямаш ядове по късно , при смяната погледни си и пистовите ремъци състояние на оптяжната ролка това е една ролка с амортисиорче всичко ремъци ролки винпни пистови оптяжна ролка масла филтри и труд около 1000 лв Провери и маслото на скоростите
ПС аз съм с такъв двигател преди месец смених всичко за втори път

- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
krasyncho написа:Колеги да ви попитам като се сменят ремъци ролки задължително ли е да се сменя водната помпа
Колега водната помпа ти е на ангренажа сменяй задължително , от 70 до 100 лева е зависи каква е , това е консуматив , за да нямаш ядове по късно , при смяната погледни си и пистовите ремъци състояние на оптяжната ролка това е една ролка с амортисиорче всичко ремъци ролки винпни пистови оптяжна ролка масла филтри и труд около 1000 лв Провери и маслото на скоростите
ПС аз съм с такъв двигател преди месец смених всичко за втори път

Върни се в “Дизелови агрегати”