Гъст сивкаво-син дим
- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
Гъст сивкаво-син дим
Здравейте колеги,направих нова тема,понеже четох из търсачката,но неможах да открия точно моя проблем.Значи проблема е следния като запала колата сутрин,изпушва от начало гъст сивкаво-син дим и после като и подам повече газ изпушва бяло и като загре него прави вече,преди няколко седмици мислех да слагам добавка,но колегите ми казаха да сипа бензи в нафтата.Така и направих на 20литра нафта сипах 1л и половина бензин,и вече така карам мисла,че втора седмица и ефекта е почти нулев.Незнам какво да правя вече, а нямам излишни пари за скъпи ремонти в момента,но си мисла дали може да е от центровката.Благодаря предварително 

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Гъст сивкаво-син дим
На 20л нафта 1,5 литра бензин е малко колега.Слагаш 10% от резервоара,излизаш на магистаралата,или някъде където можеш да карш по-дълго време.Държиш на трета скорост примерно и караш с 3000-3500оборота 2-3 километра и би трябвало да се оправи.Друго за което се сещам е центровката да е мръднала,иди да я видят.
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Маслото хваща ли го щеката ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Виж в турбо-пътищата има ли масло,двама познати имам с SB и RA(такъв да беше мисля..)-те така палят сутрин.След това,при каране и рязко ускоряване припушват черно(това май си е нормално).Идеята ми е:евентуално пропуск на масло от турбина,затова и по-горе колегата подсеща да си погледнеш "щеката"
- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
Ами много малко масло гори само от началото като го сипах на смяната ми изгори за много малко време много масло и после долях и вече почти не го хапва от началото го е изгорило така сигурно щото старото ми го гореше много понеже ме излъгаха та му сипах
минерално 15в40 а сега с това полу-синтетиката не го пипа почти.Вече незнам какво да правя а обичам всичко да си е наред по колата
минерално 15в40 а сега с това полу-синтетиката не го пипа почти.Вече незнам какво да правя а обичам всичко да си е наред по колата

Защо не говориш с dani_94, който също е от Монтана, казват че ги разбирал дизеляците
?

- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
Ами аз още в Петък съм се рабрал с един майстор който ще ми сменява тампоните отпред,и видях това сега почивните дни че така пуши и тези дни като я закарам да сменят тампоните ще му кажа да погледне и под капака той по принцип се занимава със всичко не само с ходова част.И за това ви попитах за да знам от какво може да е забравих да кажа,че вчера като карах колата и малко вътре замириса на изгорело
незнам от какво може да е аз си мисла,че е само от центровката,но...???Благодаря предварително 

Върни се в “Дизелови агрегати”