Какво следва като ангренажния ремък прескочи 2 зъба?
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
Re: Какво следва като ангренажния ремък прескочи 2 зъба?
колега много важно е имало ли е счупени повдигачи....имах аз с мойта кола подобен случай
- kiko946
разбрах под счупените повдигачи е 100 % сигурно,че клапаните са криви макар и минимално и няма да прилепват плътно ...аз имах същия проблем... клапаните oпират в буталата и отгоре над тях маслените повдигачи се чупят а прескачането на зъби се получава от разхлабване на ремъка ако ролката опъваща го не е стегната достатъчно.
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
juve написа:всъщност като стана дума пак за тая шайба, няма ли някаква методика да се измери кога е на път....ама нещо с мерни еденици , защото изрази " а бе ако бие много е за смяна " ако палиш трудно значи е тръгнала " моята мята ама бива горе долу " не описва никакво състояниемоята са я гледали поне 2 ма майстори - единия каза , че е перфектна , а другия след 20 дена ( но преди 10000 км ) каза , че била яко крива ...искаме да мерим , не да плюнчим пръст и да ги мислим пу да и .... и шайбата
До колкото знам аз, няма методика, най-добрият вариянт за мен е смяна на зъбното колело, смяна на болта, стягане на болта по указания начин и проверка на 1000-5000-15000 км...
-
- Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
- Двигател:
- Контакти:
Вала се сваля, прави се като на тди, слага се зъбчатка за тди и спи града.
За демпферната шайба, ако се вижда, че играе най-вероятно шпонката е разбита.
Наскоро на Пасата ААЗ 430х.км се виждаше, че яко играе.После почнаха да му играят ниските обороти.
Свалихме вала, шпонка на зъбчатката почти нямаше
вала го направиха като на тди, съответна зъбчатка сложихме - и е на 6.
Демпферната сега - кове, никакво играене, а е на почти 500х.км
За демпферната шайба, ако се вижда, че играе най-вероятно шпонката е разбита.
Наскоро на Пасата ААЗ 430х.км се виждаше, че яко играе.После почнаха да му играят ниските обороти.
Свалихме вала, шпонка на зъбчатката почти нямаше

Демпферната сега - кове, никакво играене, а е на почти 500х.км
Колега мисля,че 2 зъба са достатъчни да стане белята при този мотор и,ако наистина са счупени повдигачи няма да минеш само с тях. Задължително накарай майсторите да свалят зъбчатката на коляновия вал и да огледат шпонката,вала сьщо и самата зъбчатка. Не слагай стария болт защото се подменя при всяко сваляне да не казвам и зъбчатката. Ако проблема е в зъбчатката и или шпонката и вала е читав си вземи болт и зъбчатка на фирмата SWAG,ремък Gates и ролки INA само внимавай с последните щото има доста ментета,но в ауто+ са читави. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО нов болт и лепене дори и да решиш да слагаш старата зъбчатка. Съвета ми е да не пестиш пари за тези неща защото този възел при тези мотори е проблемен. 

- kiko946
danii написа:Колега мисля,че 2 зъба са достатъчни да стане белята при този мотор и,ако наистина са счупени повдигачи няма да минеш само с тях. Задължително накарай майсторите да свалят зъбчатката на коляновия вал и да огледат шпонката,вала сьщо и самата зъбчатка. Не слагай стария болт защото се подменя при всяко сваляне да не казвам и зъбчатката. Ако проблема е в зъбчатката и или шпонката и вала е читав си вземи болт и зъбчатка на фирмата SWAG,ремък Gates и ролки INA само внимавай с последните щото има доста ментета,но в ауто+ са читави. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО нов болт и лепене дори и да решиш да слагаш старата зъбчатка. Съвета ми е да не пестиш пари за тези неща защото този възел при тези мотори е проблемен.
както се казва в такъв случай ...тук германците са се издънили...аз смених всичко както каза колегата плюс мисля бяха и изпускателните клапани /хванати с бормашина за проверка един от тях много малко заметаше/ ...на две бутала клапаните бяха оставили следа
-
- Автомобил:
- Двигател:
правиш коляновия вал като на тди и няма да имаш проблеми а до тогава внимавай
georgi70 написа:правиш коляновия вал като на тди и няма да имаш проблеми а до тогава внимавай
И при ТДИ-то го има същия проблем

- stenly_m
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: ASV
- Контакти:
Станалото станало, но според мен причината може да е и в стар ремък, дават тяхната смяна да е на пробег или на 2 години, както и маслото пробег или година. Доколкото разбрах е сменян преди повече от 2 години...
-
- Автомобил:
- Двигател:
при тд шпонката е4 5 мил а при тди е около 15-20 милиметра поглеждаш външната шайба ако играе леко там е проблема успех
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
stenly_m написа:Станалото станало, но според мен причината може да е и в стар ремък, дават тяхната смяна да е на пробег или на 2 години, както и маслото пробег или година. Доколкото разбрах е сменян преди повече от 2 години...
2 години и 1-2 месеца някъде...
Хипотезата на майстора е, че алармата е сдала багажа и е спряла нафтовата помпа... И за това не съм успял да запаля после...
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
ISRalien написа:stenly_m написа:Станалото станало, но според мен причината може да е и в стар ремък, дават тяхната смяна да е на пробег или на 2 години, както и маслото пробег или година. Доколкото разбрах е сменян преди повече от 2 години...
2 години и 1-2 месеца някъде...
Хипотезата на майстора е, че алармата е сдала багажа и е спряла нафтовата помпа... И за това не съм успял да запаля после...
стига бе

georgi70 написа:при тд шпонката е4 5 мил а при тди е около 15-20 милиметра поглеждаш външната шайба ако играе леко там е проблема успех
Това за шпонката всички го знаят ама аз ти казвам, че и ТДИто е същия кенеф и шайбата му пада чат пат.

Върни се в “Дизелови агрегати”