Нафталин в нафтата
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Нафталин в нафтата
Росене,искам ти да ме разбереш правилно-от откриване на топлата вода братчето ми нямам нужда:всяко едно масло има фрикционните си своиства от самото си начало,няма такова понятие след това.То или ги има или ги няма.Друг е въпроса със промивните му свойства:,че те намаляват с километрите и времето.Не се заяждам а просто ми писна да чета вицове.Поздрави 

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
такаа днес нз откъде ми се лепна на главата тая тема за маслото и викам и аз да напиша едно мненийце(предположение).Подкрепям колегата @salama че това за вредната ранна смяна е един популярен мит.Сега искам да уточним че става въпрос за смяна 2-3к км преди препоръчителната му смяна.Промивните свойства на маслото докато е ново не би трябвало да влияят на смазочните му качества то главната им идея на тея измивни свойства е да смъкват разни налепи нагари и тем подобни сажди и серни образувания.То и за тва маслото на дизелов двигател става черно скоро след наливането му.Също така трябва да се отбележи че колкото е по качествено маслото толкова няма начин да вреди.За съжаление нямам никакви доказателсва в подкрепа на тези ми разсъждения и затова ако някой изрови нещо подобно нека сподели определено ще бъде интересно да се знае 

-
- Автомобил:
- Двигател:
passat_1.6TdI написа:Здравейте, колеги ! Понеже когато много я напече слънцето мойта кола и като запаля и отзад пушиии много та един приятел ми каза да не е да имам запекли дюзи и ме посъветва в една чашка с нафта да сложа половин хапче нафталин да се разтвори и да го изсипа в резервоара и малко двутактово масло и добре действало за отпушване на дюзи, но аз се колебая дали да пробвам и за това искам да видя и вашите мнения.Благодаря предварително!
Да напомня:за това беше темата,не за периодите на смяна на масла и ремъци

Та по темата:вчера се зачетох по съдържанието на добавка за почистване на дизелови горивни системи и там фигурираше нафталина,мисля да е в концентрация 0.1%или 1% да беше.Добавката е на Лики Моли(в Била има некакви такива шашкънии-при перилните препарати)
Върни се в “Дизелови агрегати”