Турбо? Решено!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
GolfyIV
Автомобил:
Двигател:

Re: Турбо? РЕШЕНО!

Мнениеот GolfyIV » Пет 17 юли 2009 13:37

Колеги след смяна на клапан, на който не знам името но струва 340лв. на GARRET и почистване на Геометрията КОЛАТА Е пушка!!!Клапана който разтоварва турбината.
П.П. Процедурите се извършиха при Невероятния Вальо (Ventoman).

Последна промяна от GolfyIV на Сря 22 юли 2009 12:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
GolfyIV
Автомобил:
Двигател:

Re: Турбо?

Мнениеот GolfyIV » Пет 17 юли 2009 13:38

може и още мнения!!!

danii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danii » Нед 19 юли 2009 3:32

Ако искаш да махнеш катализатора пиши на ЛС. :D

Потребителски аватар
kondzhagyulo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kondzhagyulo » Нед 19 юли 2009 8:31

addrak написа:След като махнем катализатора какво следва да махаме от колата докато тръгне турбото а?

:да:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 19 юли 2009 9:21

Вие като искате да карате с тапа в ауспуха,карайте.Направете си експеримент идете и го махнете покарайте малко и вижте разликата.Сигурен съм,че няма да го върнете обратно. :screwy Като се задръсти катализатора,вероятността да се прецака турбината е по-голяма,от колкото ако го няма.Да сега ще кажете,че щом е сложен трябва да е там.Ама хората саго сложили като не са мислили,че тази кола ще се кара от бедни мишки,които не могат да си позволят да дадат няколко стотин(да не казвам хиляди)за нов катализатор,както правят белите хора,в белите държави.Там не махат ,а подменят :!:

Потребителски аватар
shimmy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shimmy » Нед 19 юли 2009 12:38

Ако може да не отварям нова тема да споделя и моя проблем защото е сходен:

Колата ми забива когато си иска, предимно на дълъг път при топло време.
Няма мощност, вдига 3хил. оборота със зор, спирам, гася паля и се оправя.
Правихме тест на турбината - показва че геометрията си бачка идеално, катализатора е премахнат отдавна, дебитомера дава нормални стойности, турбината на пипане има луфт далеч от нормалното.

Ако оправя турбината дали ще изчезне този дефект или според вас може да има друга причина?
1.9 AFN е мотора.

Потребителски аватар
dani_94
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dani_94 » Нед 19 юли 2009 14:54

Този симптом може да се дължи и на дуги работи а не само зацапана геометрия... Нека я погледне, някой, който наистина разбира от ТДИ...

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Нед 19 юли 2009 21:45

shimmy написа:Ако може да не отварям нова тема да споделя и моя проблем защото е сходен:

Колата ми забива когато си иска, предимно на дълъг път при топло време.
Няма мощност, вдига 3хил. оборота със зор, спирам, гася паля и се оправя.
Правихме тест на турбината - показва че геометрията си бачка идеално, катализатора е премахнат отдавна, дебитомера дава нормални стойности, турбината на пипане има луфт далеч от нормалното.

Ако оправя турбината дали ще изчезне този дефект или според вас може да има друга причина?
1.9 AFN е мотора.

Провери клапан N75

chombe5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chombe5 » Нед 19 юли 2009 23:01

То няма лошо да ти почистят ,на мен ми взеха 150 лева чистиха турбото колектори и други работи, като ми показаха колекторите ми бяха толкова запушени че имаха отвор колкото молив :D ,даже мисля след 20к пак да го чистят.Пробвай може да се оправи ако не ,че са ти почистили турбото то това време така или иначе идва рано или късно .

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Пон 20 юли 2009 19:49

И аз съм за Н75

Потребителски аватар
gpopchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gpopchev » Пон 20 юли 2009 21:19

@ Golfy IV --
Колега, най-добре направи един VAG-COM тест. Това е софтуер, с който всеки лаптоп може да се свърже с компютъра на колата и да прочете какви грешки са отчетени, а също така и в реално време (докато караш) човекът до теб да гледа какво става - липса на налягане, свръхналягане или там каквото може да е. Наскоро си оправях моето поло 1.9 TDI PD от проблеми с турбото. Ходих при едно момче от форума (Ventoman) и честно казано съм доволен от него (поне до сега - около 3-4 седмици вече). При мен освен зацапана геометрия и колектори големият проблем беше изгнил клапан за регулиране на геометрията на турбото. Сега колата си върви много добре. :banana

@ shimmy --
Никога не съм карал двигател AFN, но доколкото съм чел из форума, повечето хора с подобни симптоми имат проблем с този небезизвестен клапан N75. Все пак направи VAG тест. А ако си ОК с английския - ето едно хубаво обяснение какво точно прави N75 :) и защо понякога колата върви, а понякога не.
http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=10170

Потребителски аватар
plmitev
Автомобил: VW Golf
Двигател: ALH 2000

Мнениеот plmitev » Вто 21 юли 2009 14:18

и аз съм за N75, това беше първия проблем с който се сблъсках откакто карам ТДИ и симптомите бяха същите - забива малко преди 3000об, спирам, гася, паля и всичко наново - писна ми за цели два дена :Mr Green Fun , смених клапана и всичко е Ок. Купи си хубав клапан - Пиърбург и мисля че проблема ти ще изчезне!
Успех

Потребителски аватар
shimmy
Автомобил:
Двигател:

Re: Турбо? Решено!

Мнениеот shimmy » Чет 23 юли 2009 10:46

Аз колата съм я прегледал при човек който разбира и според него Н75 си работи без проблем, общо взето на Ваг ком-а, всичко изглежда добре, май трябва да се отваря, чистене на колектори, геометрия и леко съживяване на турбината, евентуално оси - лагери. На там вървят нещата. Ще пиша повече след тази интервенция.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Турбо? Решено!

Мнениеот morfei1 » Пет 24 юли 2009 1:49

А как тоно прверихте Н75?

Върни се в “Дизелови агрегати”