Помощ - разход масло Passat B5 1.9 "AJM"
- kondzhagyulo
- Автомобил:
- Двигател:
Помощ - разход масло Passat B5 1.9 "AJM"
Здравейте! AJM двигатела май е известен, че си похапва масълце - и моя не остава по-назад. За 7-8000км. изчезваше около 600-700гр., което не изгаря, а изтичаше от някъде...? Преди време забелязах встрани, под и над турбината че е много умаслено, което водеше до заключение някои майстори, че турбото го хвърля. Но самата турбина не бе умаслена + това тази есен и правиха основен ремонт в сервиза за турбини в ТУ Варна, за което аз силно се съмнявах в заключенията на майсторите! Заех се да проследя по-внимателно турбото, като забърсах около него внимателно. Маслото взе да се появява от към капака на главата. След по-стабилно натискане на педала на газта по магистралата, масления разлив бе по-стабилен, но не и от турбината. Вниманието ми се насочи към EGR-а, а и след като излезе една тема в Disel forum бях сигурен, че е от него - има две дупки на него "отдушници" от където си личеше маслото. След като демонтирах и изчистих EGR-a тази събота и преди да започна да го монтирам, нещо друго ми привлече вниманието.
Струва ми се,че теча е от този накрайник за маркуч, който си се движи свободно. Възможно ли е това?

Върни се в “Дизелови агрегати”