Здравейте, колеги!
От известно време насам, при idle (<1000) обороти, на място двигателя се люлее напред-назад в коша, което се усеща и в купето. Но не се случва всеки път.
Ако вдигна оборотите спира. Съединителя не приплъзва, потегля си нормално - без газ и с леко притрисане.
При натискане на съединителя до долу люлеенето не спира.
Идеи?
П.С. Маслото е на 7800км 10W40 (полусинт) Mobil, карано е с всякаква нафта, с добавка - 2Т масло. Та много се надявам, че маслото покрай тия жеги ми върти кофти номера и да речем филтъра за горивото се е позапушил. Предстои смяна на филтри и масло 5W40 (пълна синт) пак на мобил.

Двигателя ce люлее. Поло 1.9 AEF
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Re: Двигателя ce люлее. Поло 1.9 AEF
Щом викаш се клател двигатела провери тампоните.Ако има разбит или опечен така става.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дано са само тампони (не че са много евтини и те)!
Сега остава чуденката, къде да го направят ... че като знам, какви "майстори" се подвизават из заралийско.
Сега остава чуденката, къде да го направят ... че като знам, какви "майстори" се подвизават из заралийско.
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблема не е от тампони
и все пак ако ги смениш ти гарантирам че люлеенето на мотора ще намалее драстично но.......за сметка на това ще се увеличат вибрациите вътре в купето.търси проблема в горивоподаване и други подобни простотии ама не и в тампони 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Под горивоподаване визираш ГНП или филтъра преди нея?
Върни се в “Дизелови агрегати”