Здравейте. От няколко седмици ми прави впечатление, че когато ускорявам има малък проблем с турбото. На първа и втора не го прави, но най-често на 4-та и 5-та скорост (или поне аз на другите не го усещам дори да го прави).
Проблемът е, че когато достигне точно на 3000 оборота, се получава нещо като малка пауза в ускорението. Набира, набира и като стигне 3000, прави пауза от 1 секунда близо (в която почва да набира съвсем бавно) и после пак продължава да си набира бързо. Не знам дали не си внушавам, но мисля че го прави само когато е включен климатика или поне тогава го прави по-често. Никакви други паузи не прави в оборотната линия. Колата си върви добре, не съм усетил никакъв спад във вървежа или някакви други проблеми. Само това е - на 3000 оборота прави пауза от 1 секунда и после продължава както си трябва до края на оборотомера без проблеми.
Къде може да е проблемът?

Питане за турбото
- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Питане за турбото
Това за москвич 412 ли става дума?
Иначе зацапана геометрия,може би.Пробвал ли си без климатик дали го прави?
Иначе зацапана геометрия,може би.Пробвал ли си без климатик дали го прави?
- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
за вектра б 2.0 дти 16в. Без климатик много по-рядко го прави
-
- Автомобил:
- Двигател:
Student_pravo ,ами ,той колегата Росен от къде да знае за какъв автомобил говориш-не си е вклучил гадателските способности
.А иронията е неуместна тук,и сега.Абе най добре караи си вектрата,така и така не ти прави проблеми,и ще ти е мирна главата.Поздрави 

- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
Аз лично не виждам някъде в правилата на форума да има норма, която забранява питания за други марки коли. По принцип не разбирам много, но все си мисля че от дизелово турбо на ФВ,Опел или Ауди няма кой знае каква огромна разлика. Нали действат на един принцип, всички зацапват геометрия, всички издухват и проблемите на всички са горе-долу сходни. Модераторът може да заключи темата, щом е извършено такова смъртно прегрешение че е попитано за друга марка 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Много са малко хората тук,които карат опел или каквато и да е друга кола.И на дали някой се е сблъсквал с твоя проблем.Същия успех ще имам ако попитам в опел клуба нещо свързано с wv или друга марка.Да една функция имат турбините,и двете марки са дизели,но нещата не са само на външен вид.Двигателите са съвсем различни.Не можеш да сложиш турбина на опел от vw и обратното, нали?!
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И опел да работи с изолиран (затапен) ЕГР.
- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
rosen79 написа:Много са малко хората тук,които карат опел или каквато и да е друга кола.И на дали някой се е сблъсквал с твоя проблем.Същия успех ще имам ако попитам в опел клуба нещо свързано с wv или друга марка.Да една функция имат турбините,и двете марки са дизели,но нещата не са само на външен вид.Двигателите са съвсем различни.Не можеш да сложиш турбина на опел от vw и обратното, нали?!
Да, но забиване на турбина или зацапване на геометрия може да се случи на всякакъв вид турбини и марки.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това ти е проблема - геометрията на турбината ти не се движи добре. Ако клапана който я управлява е в ред би трябвало да се оправи след едно юркане по магистрала поне 50 км. със 130-140 и често ускорение с натиснат до долу педал примерно от 100 до 150 на най-високата предавка. Като за начало пробвай на леко надолнище на четвърта пълна газ няколко пъти да премине критичните обороти даже до към 4000. Ако има подобрение значи ще се оправи след магистралата. Ако не не се оправи проверка на управляващия клапан с друг читав или почистване на турбината. Провери и вакуумните маркучета за всеки случай.
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
аз ли не разбрах каква е колата или вие си мислите,че тая кола е с променлива геометрия?
според описанието на проблема , дебитомера е за смяна
според описанието на проблема , дебитомера е за смяна
Върни се в “Дизелови агрегати”