Лъже ли ме километража?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: Лъже ли ме километража?

Мнениеот milmar » Вто 04 авг 2009 19:28

feikot написа:
Конкретно ????

bobitur написа:....Иначе най-добре се мери колко ти гори е при пълен резервоар(с клапа за обезвъздушаване) и след това доливане. Но пак може да се получи разлика. Иначе сипвай и си смятай(да речем 6/100)поне един резевоар да изгориш и ако те остави на пътя със сигурност ти гори повече от 6. :lol:

Ако го преведеш - евала ! mhihi

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 04 авг 2009 19:57

Да забележиш колко ти гори при пълен резорвоар- пълно пълно.Има клапа за обезвъздушаване на резервоара-това се прави за да няма пяна и въздушен джоб.

А другия полет на мисълта е да си смяташ че ти гори 6.Демек,искаш да минеш 300 километра,и си слагаш 18 литра.Ако закъсаш някъде по пътя-гори ти по-вече,ако те закара и имаш още-значи ти гори по малко.

Симпъл,ама тряя да си чел доста теми,аз им свикнах вече,на приказките на повечето.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 04 авг 2009 21:46

feikot написа:А другия полет на мисълта е да си смяташ че ти гори 6.Демек,искаш да минеш 300 километра,и си слагаш 18 литра.Ако закъсаш някъде по пътя-гори ти по-вече,ако те закара и имаш още-значи ти гори по малко.

Т'ва си е за бисери :lool На къде върви този свят mhihi

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 04 авг 2009 22:08

:Mr Green Fun Е старая се да обясня максимално простовато на човека,за да ме разберат и тези с допълнителните въпроси след това.

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Сря 05 авг 2009 13:10

Извинявам се за предния ми пост, ама колегата feikot го е обяснил точно така както исках да го кажа. За съжаление много ме мързи да пиша подробно и като за първолаци.
На кой му пука за разхода, дали ще е 4-5-6 или 106 литра е без значение важното е да са налични в резервоара. А при теб колата ти може да гори 5 литра при мен може и да достигне 12, зависи от човека и крака му. Така, че сипвай си нафта и карай, много не му обръщай внимание, каквото и да ти казват комшиите, че тяхните коли горяли под 5 литра и грам не пушили отзад.

Върни се в “Дизелови агрегати”