Мотора ми е 1,6 TD с интеркулер (Голф 2)
Коя вода точно върти тази ел. помпичка и какво я командва(кога да се включва и кога да се изключва)

Електрическа водна помпичка при 1,6 TDI
- vladitdrv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Електрическа водна помпичка при 1,6 TDI
Продължава да върти водата няколко минути след гасене мисля(не съм сигурен)свързано с охлаждане не турбото.До колкото си спомням се управлява от релето за подгревните свещи.
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
до турбината е датчика,който го включва
- ILIYANSKY
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси колеги и аз така си мислех.сега остава да я отремонтирам че не работи.Ама е от отдавна така,та дано не съм сасипал нещо турбото.Като го направя да работи,маи ще го направя винаги да върти без датчик.
До Колегата ifidik това на снимката ти Ванкелов (Роторен) мотор ли е?
До Колегата ifidik това на снимката ти Ванкелов (Роторен) мотор ли е?
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
по скоро е компресор
-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе и аз я заничах тая помпичка на един SB мотор,даже щях да потърся по схеми кой я включва.Видя ми се добра идеята да се поддържа оборота на водната система ,ако загася и температурата е над някаква граница
- ILIYANSKY
- Автомобил:
- Двигател:
Към колегата emo-gar потърси ми от някъде иформация какво я комндва и какво я кара да работи няколко минути след загасяване на мотора.Много ще съм ти благодарен
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ей сега се опитвам да открия док. на SB мотора,то има ,но ел частта все за бензики ми изскача.Продължавам...2 компа ще преровя,ще се намери нещо
-
- Автомобил:
- Двигател:
По документация за Пасат B3,свалена от руския сайт,помпата е с означение V51.Командни органи:термо-включвател F98(някъде около турбото би трябвало да е),реле с N.C.контакт J155,бушонче S51.Доколкото разбирам,при изкл.от "контакт"(демек гасене) релето отпада-но си затваря тогава контактите(N.C.) и ако термо-включвателя е затворил веригата(явно турбината е над някаква температура)-тогава се подава "+12в." на помпата и тя поддържа оборота до изключване на F98
Евентуално предложение:да се свърже към 1-ва степен на вентилатора на радиатора(през реленце) и ако колата е загасена и температурата е такава,че перката върти още-да се активира и помпата за да върти водата през блока и радиатора.Предложението не е избистрено технически,както и водната комуникация-бе трябва да се поогледа на някой SB/RA
Ще кача и снимка на схемката,че е на друг комп без нет-връзка,а и трябва да преобразувам PDF-a
P.S.Като гледах в ЕТКА стигам до извод,че помпата е с малък дебит-обслужва само водния кръг към турбото.Датчик там има ,на 115*С-монтиран е във самото съединение на тръбичката към компресора
Евентуално предложение:да се свърже към 1-ва степен на вентилатора на радиатора(през реленце) и ако колата е загасена и температурата е такава,че перката върти още-да се активира и помпата за да върти водата през блока и радиатора.Предложението не е избистрено технически,както и водната комуникация-бе трябва да се поогледа на някой SB/RA
Ще кача и снимка на схемката,че е на друг комп без нет-връзка,а и трябва да преобразувам PDF-a
P.S.Като гледах в ЕТКА стигам до извод,че помпата е с малък дебит-обслужва само водния кръг към турбото.Датчик там има ,на 115*С-монтиран е във самото съединение на тръбичката към компресора
- ILIYANSKY
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,големи благодарности за вниманието което ми обърна
Ще трябва да черпя

Ще трябва да черпя

Върни се в “Дизелови агрегати”