Инфо преди покупка на Passat B5.5

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ИНФО ПРЕДИ ПОКУПКА Passat B5.5

Мнениеот morfei1 » Вто 25 авг 2009 1:42

E, аз от миналия Ноември до сега съм минал 37000км. За една календарна година ще съм между 45000 ~ 50000км, като имаш предвид, че не карам всеки ден. Кое му е чудното, зависи с какво се занимава човека :roll: ?

:)

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Вто 25 авг 2009 7:59

как пък се хвана баш за разхода? той ти е последната грижа - по-добре виж дали е в изправност колата, че ремонтите са 3 и 4-цифрени суми...

моят е с червените ДИ (131кс) с 6 скорости и разходът на градско е между 7 и 9 литра... Ако караш на къси разстояния (под 5км и в задръстванията зимата стига 10 на 100... Извънградско "бабешката" дава 5, а при нормално каране 6-7.
Най-много ми харесва, че моторът поема от 1500оборота... а най ме дразни, че е доста шумен...

Onboard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Onboard » Вто 25 авг 2009 10:27

Tedo- написа:как пък се хвана баш за разхода? той ти е последната грижа - по-добре виж дали е в изправност колата, че ремонтите са 3 и 4-цифрени суми...

моят е с червените ДИ (131кс) с 6 скорости и разходът на градско е между 7 и 9 литра... Ако караш на къси разстояния (под 5км и в задръстванията зимата стига 10 на 100... Извънградско "бабешката" дава 5, а при нормално каране 6-7.
Най-много ми харесва, че моторът поема от 1500оборота... а най ме дразни, че е доста шумен...

а на мен ми казаха, че тези двигатели били по-икономични когато са на комбита...

iphone1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iphone1 » Вто 25 авг 2009 11:15

feikot написа:Ти май,малко се поизхвърли с изминатите километри ама карай.По мои груби сметки, 35 000 км за средно 220-250 дена ти излизат от 175 до 150 км на ден.ВСЕКИ ДЕН. Ти нещо спедиторски услуги ли извършваш,или се обърка :)

Ами сам ги сметни.
Понеделник: Сливен-Котел, селата около Котел и обратно през Стралджа до Сливен
Вторник: Сливен - Нова Загора, селата около Нова Загора и обратно до Сливен
Сряда: Сливен- Твърдица, Селата около твърдица и обратно до Сливен
Четвъртък: Селата около Сливен
И от юни до момента почти всеки петък Сливен- Бургас - Созопол и в неделя обратно
Отделно поне веднъж в месеца Сливен София

Не се заяждам, но несам седнал да се лъжем.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 25 авг 2009 11:22

И как по точно са по икономични,при положение,че дърпат преманентно още поне 250-300 кг (не знам колко е точно разликата седан/комби) и като сложиш хората и багажа вътре,това за което е прадназначна,мисля че да си играят да правят специални нови скоростни кутии за комби и за седан,малко капиталоемко ми се вижда,а единствената разлика може да дойде от там.

До ифон,не съм казал че лъжеш,ако прочетеш ще видиш,че написах, ти спедиторски услуги ли извършваш или си се объркал,може и 3500 да си искал да напишеш,знам ли.

А явно точно нещо разнасяш като гледам начертания маршрут.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 25 авг 2009 13:49

Точно са различни скоростните кутии за комби и седан.

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Пет 28 авг 2009 8:26

feikot написа:И как по точно са по икономични,при положение,че дърпат преманентно още поне 250-300 кг

да бе, 1т по-тежки са :lol: :lol: :mrgreen: разликата не е повече от 50кг...

комбито е с по-голямо въздушно съпротивление и 5кмч по-ниска максимална скорост... (при 131кс мотор), разликите в официалния разход са в десети от литъра (седанът е по-икономичен разбира се)...

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Нед 30 авг 2009 0:19

Tedo- написа:как пък се хвана баш за разхода? той ти е последната грижа - по-добре виж дали е в изправност колата, че ремонтите са 3 и 4-цифрени суми...

Аз съм със същия мотор и на мен на много къси разстояния в София ми дава по борд 9! Което си е доста. . .
Но е нормално, в тези задръствания. Има обаче огромна разлика, ако успяваш да вкараш 5 или 6та,
разхода си пада на 7, дори на къси разстояния. Разбира се, не знам колко е точен бордовия комп.
Шумничък си е моторът, но май всички ПД са така . . . Комон-рейл е значително по-тих.

П.П. Иначе за пробега: за 25 дни съм минавал 18 хиляди км! Смазващо е, но не е невъзможно!

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Инфо преди покупка на Passat B5.5

Мнениеот morfei1 » Нед 30 авг 2009 0:50

За шумен незнам, по скоро бих го нарекъл специфичен.... моят е също 130к.с, но в Г4 и немога да кажа, че е шумен.

@OvivO, по 720км всеки ден, това звучи екстремно. Браво, така се кара кола :да:

Върни се в “Дизелови агрегати”