Здравейте,
имам нужда от съвет за горепосочения голф. Напоследък 1 от 10тина паления е със странен проблем.
Подавам контакт, чакам да подгрее и лампата за подгряване не изгасва - (казаха ми, че това е сигнал за налични грешки)
качвахме го с приятел на вагком и грешката беше от сорта на (cooling sensor ...) което малко нямаше логика. Проверих
нивото на охладителната течност, но си беше ок. Та като подам контакт и лампата за подгряване не изгасне, колата пали от рас,
както по принцип си пали, но след запалване се изрязва до 1800 оборота все едно някои е подал около 3 4 пъти газта до долу и я пуска.
И другия проблем е - някой път като съм на място с работещ двигател, вдига оборотите от -900 на 1200 и ги държи, а като натисна газта
до долу и веднага я пусна - тя се изрязва до 2400 оборота все едно съм я задържал (изярзването става агресивно - по-бързо от нормалното)
Ако някой е имал подобен проблем да помага.
П.П. Писах в отдела за покупко продажба ще вметна и тук.
За смяна на маховик съм ако някой може да ме насочи или ориентира откъде да поръчам такъв за нормални пари ще съм благодарен.
Мерси!

Грешка при запалване - Голф 4 1.9 ТДИ ПД
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Грешка при запалване - Голф 4 1.9 ТДИ ПД
Грешката не означава,че нямаш вода а проблем в температурния датчик или кабелите му(този които дава инфо на компа не за стрелката а може и да са заедно при теб).Ако можеш го замери или го смени.
При мен е абсолютно същото, вдига малко оборотите понякога и свети по-дълго подгряването. Колега какъв е кода на мотора ти?
- stevie_p
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблема ти вероятно е от датчика за температурата което е доста общ проблем при тези автомобили. И понеже управлението на мотора е доста чувствително към точно тази информация, от време на време се "побърква". Ако си записла грешката от Vag-Com_a ще бъде по лесно с откривантео на проблема. 

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
значи кратко и ясно-температурния датчик на антифриза играе роля колко нафта да пусне компа за да работи двг,зимата като запалиш колкото е по студено толкова по високи обороти поддържа двигателя на ПХ.А сега представи си как този датчик е развален и компа си мисли да речем че е -50 гр (нз колко му е лимита)и ти пуска нафта като за световно.Лампата на подгрева ти подсказва за това като стои светнала много по дълго време (30-40 сек).
- madnez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Кода на мотора ми е AJM.
Значи да видя какво му е на този датчик. Обаче защо не го прави всеки път, той не е ли или работи или не?
Значи да видя какво му е на този датчик. Обаче защо не го прави всеки път, той не е ли или работи или не?
Върни се в “Дизелови агрегати”