В Бг лесно се продават по-евтините коли, особено на старо. Темата обаче е съвсем друга. От всички мнения, които прочетох много внимателно, никое не е обективно, в смисъл никой няма преки впечатления от Голф 6 и то конкретно с малкия дизел 1,6 TDI. Така че мога само да посъветвам автора на темата да придобие сам такива. Пробно шофиране с двата автомобила, максимално дълго и при възможност градско и извън града... От там нататък решава кой е неговия автомобил. И правилото, че е за предпочитане автомобил, произведен в края на жизнения цикъл на модела, отколкото току що пуснат в производство, за сега няма изключения![/quote]
Съгласен съм колега с теб!Задавам този въпрос, защото до сега не съм имал опит с TDI PD. Затова са колебанията...Единственното, което ме кара да се замисля е смяната на концепцията от VW за двигателите. В момента цените на новите автомобили, макар и отминаващ модел, придобиха човешки цени, а новите са на цените в държавите от една по-друга Европа. За нас българите разликата от 7-8000лв не е без значение... Предният ми автомобил беше Пасат 1,9 TDI,AFN,110к.с. Перфектен във всяко отношение и никакви проблеми за 7-те години,които го карах и сигурно новият му собственик ще го ползва поне още толкова.