1,9 TDI PD или 1,6/2,0 TDI CR

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
vessonik
Автомобил: Golf Plus
Двигател: 1.9 TDI 105 Hp BXE

Re: 1,9 TDI PD или 1,6/2,0 TDI CR

Мнениеот vessonik » Пон 28 сеп 2009 20:34

В Бг лесно се продават по-евтините коли, особено на старо. Темата обаче е съвсем друга. От всички мнения, които прочетох много внимателно, никое не е обективно, в смисъл никой няма преки впечатления от Голф 6 и то конкретно с малкия дизел 1,6 TDI. Така че мога само да посъветвам автора на темата да придобие сам такива. Пробно шофиране с двата автомобила, максимално дълго и при възможност градско и извън града... От там нататък решава кой е неговия автомобил. И правилото, че е за предпочитане автомобил, произведен в края на жизнения цикъл на модела, отколкото току що пуснат в производство, за сега няма изключения![/quote]
:beer
Съгласен съм колега с теб!Задавам този въпрос, защото до сега не съм имал опит с TDI PD. Затова са колебанията...Единственното, което ме кара да се замисля е смяната на концепцията от VW за двигателите. В момента цените на новите автомобили, макар и отминаващ модел, придобиха човешки цени, а новите са на цените в държавите от една по-друга Европа. За нас българите разликата от 7-8000лв не е без значение... Предният ми автомобил беше Пасат 1,9 TDI,AFN,110к.с. Перфектен във всяко отношение и никакви проблеми за 7-те години,които го карах и сигурно новият му собственик ще го ползва поне още толкова. :да:

Последна промяна от vessonik на Пон 28 сеп 2009 20:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vessonik
Автомобил: Golf Plus
Двигател: 1.9 TDI 105 Hp BXE

Мнениеот vessonik » Пон 28 сеп 2009 20:35

dobrin написа:
vessonik написа:
dobrin написа:...

Какво е по-доброто на малко употребявания Голф 5 пред новия Голф 5 :?: ?!?!

Цената :wink: Един добре запазен Г5 на сравнително малко км и на година - две, ще бъде поне 12-15 000 лева надолу от шестицата. Няма да загубиш толкова много след препродажбата евентуално след време. Караш същият автомобил като новия Г5, който можеш да купиш сега, с тази разлика, че е за по-малко пари. А и всеки автомобил е нов само в магазина, след първите 3000 км не е. А цената е много надолу.

:applause:

Последна промяна от dobrin на Пон 28 сеп 2009 20:38, променено общо 1 път.

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Пон 28 сеп 2009 20:43

dobrin написа:Цената :wink: Един добре запазен Г5 на сравнително малко км и на година - две, ще бъде поне 12-15 000 лева надолу от шестицата. Няма да загубиш толкова много след препродажбата евентуално след време. Караш същият автомобил като новия Г5, който можеш да купиш сега, с тази разлика, че е за по-малко пари. А и всеки автомобил е нов само в магазина, след първите 3000 км не е. А цената е много надолу.

:да: Добрин е абсолютно прав.ако наистина в момента в който си купуваш колата през мозъка ти минива мисълта ......"за колко ще я продам след време..колко ще загубя".......то оптималният ти вариант е ползвания голф.но....ако искаш да си купиш нова кола от магазина тогава тая мисъл...тряяяя я забрайш.....там цената пада с 50%за първата година.нооо поне ще си знайш че пръв си пръднал на собствената си седалка :lol: :lol: :lol: абе.....не му мисли много...взимай това което ти харесва повече.то ако се замисляме за всяко нещо колко се набутваме.....накрая стигаме до извода че...целия ни живот е една набутвация :lol: :lol: ...тъй че....не мисли парите...те са преход..както се искарват така се и харчат :wink: мисли за това кое ще ти достави по-голямо удоволствие :да:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 28 сеп 2009 20:54

Мога да дам пример със себе си. Пръднал съм първи в седалките на два автомобила. И до сега, вече 35 000 км. карам единия от тях само аз. И какво от това? Нямало такова усещане, ала бала. Имааа, имааа. Няма по-невероятно усещане от това да седнеш в първия си собствен автомобил, пък бил той и за 1000 лева, ако ще и преди това една рота хора да са пърдяли в него.
Ай стига с тези примери, че работата замириса ...
Колата трябва да ти е на сърце. Всичко друго е приказки.
П.П: В момента ако знаете как мечтая за един дизелов VW ...

Върни се в “Дизелови агрегати”