турбото не надува.след рестарт се оправя-решено
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: турбото не надува.след рестарт се оправя-решено
аве пич ти си със 110 коня + чип така ли ?Аз съм с обикновенна турбина и ми надува до 1 бар с чипа а пък ти с променлива на 1.15 искаш.Точно на 1.5 тряя да си май ако не се лъжа а за лага с чипа скача на 1 бар още на 1400 об. та много ти лаги май.
- djdaka
- Автомобил: VW Tiguan R-line
- Двигател: CUV 150hp
След чип моята турбина държи 1,2 , а след яко стъпкване прави пик до 1,4, мотора ми е AHF.
Ето едно прясно логче :
Поздрави.
Ето едно прясно логче :
Поздрави.
fox_vt написа:аве пич ти си със 110 коня + чип така ли ?Аз съм с обикновенна турбина и ми надува до 1 бар с чипа а пък ти с променлива на 1.15 искаш.Точно на 1.5 тряя да си май ако не се лъжа а за лага с чипа скача на 1 бар още на 1400 об. та много ти лаги май.
Лъжеш се и то ужасно. ASZ-ките не ги издуват до 1.5бара, камоли AHF.
Стандартна AHF-ка 0.95бара, след чип 1.25бара + - 0.5бара.
Последна промяна от morfei1 на Вто 29 сеп 2009 23:31, променено общо 2 пъти.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
morfei1 написа:fox_vt написа:аве пич ти си със 110 коня + чип така ли ?Аз съм с обикновенна турбина и ми надува до 1 бар с чипа а пък ти с променлива на 1.15 искаш.Точно на 1.5 тряя да си май ако не се лъжа а за лага с чипа скача на 1 бар още на 1400 об. та много ти лаги май.
Лъжеш се и то ужасно. ASZ-ките не ги издуват до 1.5бара, камоли AHF.
Стандартна AHF-ка 0.95бара, след чип 1.25бара + - 0.5бара.
Колата ми е Пасат Б5 АФН 110+ с чип от Брезел. а тях бая ги издуват доколкото знам

Ми невярвам да си повече от 1.25 ~ 1.30бара. Ако за теб boost от 0.30 ~ 0.35бара е малък, аз какво да кажа, че от стандартни 1.35бара, ме качика на 1.45бара, пък разликата е от земята до небето във вървенето 

- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Аз гледах една таблица на оригиналната настройка беше постната от Брезел някъде и там при максимално количество гориво турбото трябваше да прави 0.95 бара налягане. Това е заводска настройка за АФН. След чипа исканото максимално налягане при максимално количество гориво е 1.15 бара по думите на Брезел, а аз му вярвам. Просто знам, че неговите чипове НЕ пушат, а и показанията на манометъра ми говорят, че има нещо за пипане. Нещо ми прави номера понеже вчера я настъпих юнашката и манометъра закова 1.15 точно и след 2-3 секунди тръгна да качва , но взех че отпуснах заради светофара. Някой път скача моментално на 1.5 и държи друг път е около 1.2 малко келява работа. То е ясно , че без да играе ВАГ-КОМ са само гатанки. Ще има развитие по моя проблем само да се уговоря с някой за диагностика. Явно ще се бачка за Н75 и подмяна на всички вакуми.
Върни се в “Дизелови агрегати”