Колеги проблема е следния,искам на блок от 1,6ТД с глава с хидр.клапани, да сложа глава от 1.6Д '83 с клапани с пулове.
Имам си Пасат'83 1.6Д с много издухал двигател,ремонторан е няколко пъти и т.н.Имам си много добър блок с бутала,вал от 1.6 ТД, искам да му нахлупя главата от 1.6Д(без турбо) защото ще ми е най-лесно,да не преправям генерация,филтърна кутия и незнам какво още.Ако си купя гарнитура за главата с пуловете(без отвор за маслото)ше се получи ли?
Мерси!

Моля за малко помощ за 1.6Д
- Lion_Heart
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Моля за малко помощ за 1.6Д
Нека ме поправят по-знаещите ако греша,но не мисля,че има причина поради която да не се получи...
- AVTO_JAMBAS
- Автомобил: r19 cabrioler wiliams
- Двигател:
става далаверата 

- niki_68
- Автомобил:
- Двигател:
колега блока които го имаш ти има два канала за маслото на главата също го има този канал това е за турбо дизел с хидравличните клапани аз сам виждал че на чист дизел съшто е така 90 год. но сам чувал че не стават аз на времето имах двоика тд. и имах проблем с главата и намерих тази дето и се подлагат парички на 50 лв. обаче ми казаха че нестава и така докато намеря с хидравлични клапани. разпитай тук там . успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
На блока който искаш да слагаш има един канал за отичане на маслото които е с по-голям диаметър от този на главата.Аз на времето направих такава процедура на единичката, но в този отвор нарязах една резба и го запуших с един болт,така ме посъветва тогава един гаражен майстор знам,че звучи ужасно, но колата вървя дълги години така.Налага се да се преработи малко и гарнитурата на главата поради същата причина.Сега можеш да го направиш по- културно като вместо да запушваш отвора на цяло монтираш една втулка с подходящ диаметър.
- KARMANN
- Автомобил:
- Двигател:
Много благодаря за ценната информация 

Върни се в “Дизелови агрегати”