Нафта от Топливо?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
VAG-fen
Автомобил:
Двигател:

Re: Нафта от Топливо?

Мнениеот VAG-fen » Чет 03 дек 2009 23:38

kombito-tdi написа:изгорил сьм много алтрнатилвни горива
над 3 тона олио от фритюрници
и оспях някьде кьм 800лт отработено моторно масло
това червена нафта му е играчка за тди
маслото не го ли смесваш с малко нафта?с масло си правя профилактика на дюзите оставам я да чука на празен ход с 1 литър после мърка като коте!става и със спирачна течност ДОТ къвто има :lol:

mladko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladko » Пет 11 дек 2009 22:54

вода ако няма не се плаши, цеди си я и караи апък ако искаш да си спокоен я смесвай :applause:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 15 дек 2009 18:54

Ами аз какво да кажа,тръгнах да се оплаквам но като прочетох какви петмези си сипват хората в колите :shock ....ми никой няма да ми повярва ,че с 20-на литра "тубна" нафта -и вече съм при "тръскащите" дизели :cry: Синът ми ходил тук-там по празници за 8-ми дек.(студентче,сиромашко) та и сипнал на далавера(при все че бях предупредил..).Сега,дали просто свещ е изгоряла някоя,дали от нафта...ще разбера,но чак в почивните дни ще се завирам по мотора.Факт е ,че повече от година(и миналата зима) съм палил с докосване,а днес при +3* се тръсках почти минута,за първи път изпуши отзад.Е,оплаках се ,съвети ще приемам и давам след като установя точна причина

П.П.Причината е установена-доволно "тривиална"-изгоряла свещ на 4-ти цилиндър,направо е спукана на върха.
Използвах случая та смених горивния филтър,днес 16.12.09 околната температура беше около 1-2*(район Суходол,около 16ч.),това дето изтече от стария филтър имаше вискозитета на олио,последно и сипах Алпин от ОМВ(15л),при остатък в резервоара около 10(най-вероятно от Шел)
Използвайки "специални способи" направих дисекция на стария филтър(MAHLE),ей така от "научен" интерес.Има разлика във изработката на филтърния елемент(в сравнение с BOSCH,който сложих).MAHLE-то си е филтър отвсякъде,облива се отвън,прецеденото излиза през центъра,BOSCH-а е навит като руло тоалетна хартия,нафтата влиза надлъжно между слоевете.Имаше си термин за конструкциите на тези филтри,както и да е,но следващия ще е пак "тип-MAHLE"

Върни се в “Дизелови агрегати”