проблем г3 1.9 tdi

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
malic
Автомобил:
Двигател:

проблем г3 1.9 tdi

Мнениеот malic » Съб 19 дек 2009 21:40

Здравейте колеги.Имам няколко проблема по нея, на които трябва да намеря решение. При работа на едно място, волана на колата се тресе,като се движа в обороти всичко си е нормално, освен като вдигна над 130км - тогава започва да тресе. Оправя се като загрее, ама не ми се случва много често, почти не ми вдига 90 градуса, което не знам от къде е. Моля, някой ако е имал подобен проблем, нека сподели, защото е много неприятно.

malic
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем г3 1.9 tdi

Мнениеот malic » Вто 22 дек 2009 2:07

Колеги,някой да има представа, поради каква причина колата загрява много бавно.Четох много из форума и от това което разбрах до тук е, че може да имам проблем с термостата.За вибрацийте също четох и видях, че при някой колеги им вибрирало поради вече заминал тампон на главата. Моля компетентните в случая, ако могат да помогнат :beer

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Вто 22 дек 2009 8:15

Ами ти сам си си отговорил на два от въпросите. :) :beer А относно вибрациите при висока скорост си провери баланса на гумите и дали са криви, с балони и т.н. Ако при тях всичко е ОК се ориентирай към реглаж на предницата и проверка на ходовата част.

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Вто 22 дек 2009 23:13

ако от 130 като натиснеш спирачка и ти се разтриса волана си за реглаж на предница както и е писал колегата! Ако скоро си сменял тампони пак си за реглаж на предница!

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 22 дек 2009 23:19

malic написа:Колеги,някой да има представа, поради каква причина колата загрява много бавно.Четох много из форума и от това което разбрах до тук е, че може да имам проблем с термостата.За вибрацийте също четох и видях, че при някой колеги им вибрирало поради вече заминал тампон на главата. Моля компетентните в случая, ако могат да помогнат :beer

Къде е тоя тампон?Иначе нормално е колата да загрява по-бавно.Тези двигатели са с много ниско топлоотделяне и високо КПД.Вибрации може да има поради много причини:крива джанта,крива гума,спукан диск,хлабави гуми,не балансирани гуми.

malic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malic » Вто 22 дек 2009 23:27

мерси много колеги. при първа възможност ще проверя нещата ;)

kedlar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kedlar » Сря 23 дек 2009 0:10

malic написа:...При работа на едно място, волана на колата се тресе,като се движа в обороти всичко си е нормално...
Ако на място подадеш газ да вдигнеш 1200+ оборота и тресенето спира, може да е меката връзка на турбината, но това би трябвало да си го усетил, като работи колата студена, парното вкарва доста изгорели газове в купето

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Сря 23 дек 2009 8:39

Bundy написа:ако от 130 като натиснеш спирачка и ти се разтриса волана си за реглаж на предница както и е писал колегата! Ако скоро си сменял тампони пак си за реглаж на предница!

Тресене на волана при висока скорост и натисната спирачка не се ли причиняваше от криви дискове? :roll: :screwy

Върни се в “Дизелови агрегати”