проблем г3 1.9 tdi
проблем г3 1.9 tdi
Здравейте колеги.Имам няколко проблема по нея, на които трябва да намеря решение. При работа на едно място, волана на колата се тресе,като се движа в обороти всичко си е нормално, освен като вдигна над 130км/ч - тогава започва да тресе. Оправя се като загрее, ама не ми се случва много често, почти не ми вдига 90 градуса, което не знам от къде е. Моля, някой ако е имал подобен проблем, нека сподели, защото е много неприятно.
Re: проблем г3 1.9 tdi
Колеги,някой да има представа, поради каква причина колата загрява много бавно.Четох много из форума и от това което разбрах до тук е, че може да имам проблем с термостата.За вибрацийте също четох и видях, че при някой колеги им вибрирало поради вече заминал тампон на главата. Моля компетентните в случая, ако могат да помогнат 

Ами ти сам си си отговорил на два от въпросите.
А относно вибрациите при висока скорост си провери баланса на гумите и дали са криви, с балони и т.н. Ако при тях всичко е ОК се ориентирай към реглаж на предницата и проверка на ходовата част.

ако от 130 като натиснеш спирачка и ти се разтриса волана си за реглаж на предница както и е писал колегата! Ако скоро си сменял тампони пак си за реглаж на предница!
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
malic написа:Колеги,някой да има представа, поради каква причина колата загрява много бавно.Четох много из форума и от това което разбрах до тук е, че може да имам проблем с термостата.За вибрацийте също четох и видях, че при някой колеги им вибрирало поради вече заминал тампон на главата. Моля компетентните в случая, ако могат да помогнат
Къде е тоя тампон?Иначе нормално е колата да загрява по-бавно.Тези двигатели са с много ниско топлоотделяне и високо КПД.Вибрации може да има поради много причини:крива джанта,крива гума,спукан диск,хлабави гуми,не балансирани гуми.
Ако на място подадеш газ да вдигнеш 1200+ оборота и тресенето спира, може да е меката връзка на турбината, но това би трябвало да си го усетил, като работи колата студена, парното вкарва доста изгорели газове в купетоmalic написа:...При работа на едно място, волана на колата се тресе,като се движа в обороти всичко си е нормално...
Bundy написа:ако от 130 като натиснеш спирачка и ти се разтриса волана си за реглаж на предница както и е писал колегата! Ако скоро си сменял тампони пак си за реглаж на предница!
Тресене на волана при висока скорост и натисната спирачка не се ли причиняваше от криви дискове?

Върни се в “Дизелови агрегати”