Въпрос за съвет при покупка на Голф 3 td

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
kalata_1
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за съвет при покупка на Голф 3 td

Мнениеот kalata_1 » Пон 04 яну 2010 20:33

Здравейте колеги, от 1 год. карам "Поло"1.0 1995г. и честно казано съм много доволен, но колата е с 2 врати и усещам как ни става малка за семейна.Та предлагат ми голф 3 тд 75к.с.1994 комби, какъвто автомобил аз много харесвам, но въпросът е да дадете съвет и препоръки и най вече да ми кажете имат ли точно тези модели някакви специфични болежки и на какво да обърна внимание.Знам, че tdi 90к.с. е по-добре, но за сега няма точно такъв, така, че който желае моля да помогне. Само да кажа не ми предлагайте коли, просто съвет. Благодаря.

tonov64
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за съвет при покупка на Голф 3 td

Мнениеот tonov64 » Пон 04 яну 2010 21:43

Колега,от 1 година карам Голф3 1,9td.При тези двигатели възниква проблем с шайбата на коляновия вал. При покупката на автомобила гледай тази шайба да няма биене и пистовия ремък, и рамъка на хидравликата да не свирят.В момента имам точно такъв проблем.Разхода на гориво е с около 1 литър повече от на TDI,а мощността е значително по-малка.При покупката всички останали признаци за добра работа на двигателя са като на всички дизели.За мен по-удачен вариант е покупката на TDI.Касмет при покупката.

kalata_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kalata_1 » Пон 04 яну 2010 21:47

Благодаря колега, много полезен съвет ми даде. А колко е разхода на тд всъщност?

tonov64
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonov64 » Пон 04 яну 2010 22:05

Над 6л извън градско и около 8л в града.Колега има много теми във форума за "+" и "-" на AAZ мотора.Едно от малкото добри неща е простата механика на двигателя.При изправна помпа,дюзи и добри свещи, няма проблеми с паленето и при много ниски температури.За мен само това е положително в мотора и всичко останало са негативи.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пон 04 яну 2010 22:09

Къде са ТЕЯ ТЕМИ,че търсачката и идват малко символите от кодовете на двигателите???
ПП.И разхода е леко по-нисък отколкото го даваш ти,поне аз с 5 литра си ги правя 100км но с 60-70км/ч.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пон 04 яну 2010 22:59

vinixxx написа:Къде са ТЕЯ ТЕМИ,че търсачката и идват малко символите от кодовете на двигателите???
ПП.И разхода е леко по-нисък отколкото го даваш ти,поне аз с 5 литра си ги правя 100км но с 60-70км/ч.

Е, изисква се малко по-голямо усилие явно...
По спомен - последните 3-4 теми, в които пуснах линкове - темите бяха заключени. Толкова ли не намери нито една :lol:

viewtopic.php?f=24&t=168587 - вижте последното мнение в темата...

Към колегата kalata_1, който е решил да купува подобен автомобил.
Лично моето мнение е, че ако ти го дават бе пари - взимай mhihi Иначе няма особен смисъл - кола на 16 години със своите особености и проблеми...
По-добре събери парички за нещо по-ново като година и по-добро като двигател ;) Дори да не е ФВ :idea:
Единствено има смисъл, ако автомобилът е поддържан и си сигурен в състоянието му.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 04 яну 2010 23:17

kalata_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kalata_1 » Вто 05 яну 2010 14:43

Благодаря колеги за линковете, нещата започват да ми се изясняват и първоначалната еуфория, се измества от по-точна преценка. Аз си мислех, че всички фв. са като моето Поло-железобетонни,и непретенциозни а май не е така. Но ще продължавам с четенето и образоването. Все пак, няма зор, ще изчакам малко да се появи тди. или нещо друго.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 05 яну 2010 18:48

Правилно си се ориентирал ! Точно този двигател го пропусни и събирай парички за TDI щом си рещил да е непременно дизел !

kalata_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kalata_1 » Сря 06 яну 2010 9:45

Не, че съм решил непременно дизел, даже последната година и нещо карам бензинов автомобил, но някак си предпочитам дизеловите коли незнам и аз защо. То като се замисля/имал съм 12 коли до момента/ когато се е налагало, ама наистина налагало да правя нещо по колите си е било върху дизелов автомобил. Не съм имал фв. дизел и като четях и слушах са добри, но явно някой са по-добри така, че не бързам събирам инфо. и чакам тди.

Върни се в “Дизелови агрегати”