Проблем със педал на съединител Голф 3 1.9 TDI 1Z
Проблем със педал на съединител Голф 3 1.9 TDI 1Z
Колеги преди два дни като се качих сутринта натискайки педала на съединителя да освободя от скорост усетих че е на половина потънал(беше си бая студено-и си помислих че може да има връзка) после като включих задна и отпуснах педала да тръгна колата не тръгна и педала ми се стори някак лек(без напрежение се натискаше) натиснах още веднъж и взе че тръгна и повече не ми е правила тоя номер! Проблема е че от тогава усещам че педала отделя по отгоре в сравнение с преди и си стои някак лек! За смяна ли е съединителят според вас или само някой от компонентите му? Благодаря предварително!
- HeadshooteR
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със педал на съединител Голф 3 1.9 TDI 1Z
Провери си спирачната течност .
И при мене така започна, сега даже често се случва да потъва, примерно като връщам от 5 на 4 потъва наполовина и трябва да го повдигам с крак. Течноста е наред, съединител също, остава помпата може би да прави проблем ...
Помпата е колега. Преди месец минах през същите ядове. Скоро ще забележиш, че отдолу при кората на двигателят ще ти прокапе спирачна течност.
Какво трябва да й се прави на помпата? И скъпо ли ще че ми писна вече...
- HeadshooteR
- Автомобил:
- Двигател:
Аз смених уплътненията , които са там не са скъпи около 12 лв. Но в момента пак ми протече не успяха да издаржат и 1 година и пак .
Със смяна на уплътненията няма да стане. Виж първо подложи си под кората картон или нещо остави го за през нощта. Забележи ако прокапва! На мен по същият начин ми пропадаше педала ! Отидох в най - близкия сервиз. Само им казах за пропадането на педала и им стана ясно, че една от помпите е за смяна ! В единият случай ако ти тече спирачна откъм педалите като махнеш стелките и е мокричко значи си се разминал с по - малко средства тази помпа е по ефтина ! При мен обаче си беше заминала тази в двигателният отсег, намира се като отвориш капака в дясно, така да се каже е забита в тялото на скоростната, хоризонтално е поставена. А дано да минеш с по - малките ядове. Но за да си сигурен провери ако имаш теч от къде е под кората на двигателят или под педалите
Успех !

Благодаря много за инфото колеги! Ще направя пробите! Само да кажа че пропадане на педла повече не съм имал(само един единствен път) Само че педала на съединителя си отделя по високо(малко ама се усеща разлика)
Е значи можеш да откараш още доста километри преди смяната, иначе колегите са прави, погледнах днес нивото на спирачната течност при мен - на половина е, значи някоя от помпите изпуска 

Колеги следете си нивото на спирачната, не е за подценяване и гледайте от къде прокапва под педалите или под кората на двг - то !!! 

- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
Доста непрактично е направено при Голфа - помпата за съединителя да ползва спирачната течност от казанчето на спирачките - по-точно поставянето на маркуча - казанчето трябва да е пълно на максимум, за да не дръпне въздух помпата на съединителя, защото засмуче ли една от двете помпи си заминава и трябва нова (смяната на уплътненията невинаги е ефективна). Така че човек трябва да е много бдителен, особено ако накладките са за смяна...
За справка Toyota от 84та си има отделно казанче за съединителя..

За справка Toyota от 84та си има отделно казанче за съединителя..

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Bundy написа:Благодаря много за инфото колеги! Ще направя пробите! Само да кажа че пропадане на педла повече не съм имал(само един единствен път) Само че педала на съединителя си отделя по високо(малко ама се усеща разлика)
Ако нивото на течността не мърда , а педала на съединителя хлътва ( един път направи ли го - до месец-два ще вземе да го прави редовно ) - 99% проблема е в главната (горната) помпа . Не се занимавай с гумички , от собствен опит

- Legolas
- Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Както каза колегата е прав че е помпата и по-вероятно да е горната на педала. Не е задължително да е протекла за да прави проблем. Купуваш си на FTE мисля, че бяха и забравяш за проблемите с педала. Помпа от 70-80лв. не ти препоръчвам моята първата беше някаква такава и издържа една година после пак нова, но от скъпата. И това не е работа която трябва да отлагаш просто защото като включиш на скорост и тръгнеш да оптускаш съединителя педала не се върне а колата тръгва право напред в задръстване е много неприятно. Ако имаш време да изгасиш двигателя ок ама ако нямаш се бодваш в този отпред.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Има ремонтни комплекти за тея помпички, за хонда ми беше 50лв, за ФВ ще е по-евтино 

Върни се в “Дизелови агрегати”