проблем с оборотомера

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
peponiko
Автомобил:
Двигател:

проблем с оборотомера

Мнениеот peponiko » Чет 07 яну 2010 18:03

здравейте колеги за много години проблема е следния когато е студен двигателя и мина през локва оборотомера пада на 50 оборота и слид тридесет секунди се възтановява моторът е ААЗ след основен ремонт денферната шайба е нова нои със старата си беше така

milenski_77
Автомобил: Passat B7 variant
Двигател: CFFB

Re: проблем с оборотомера

Мнениеот milenski_77 » Чет 07 яну 2010 18:25

И аз го имам същия проблем колега, само че не зависи от това дали е загрял или студен двигателя.
Направи си експеримент мини през локвата първо с дясното, а после с лявото колело.
Ще видиш че оборотомера ще спре само като минеш с дясното.
Аз установих че броблема е от динамото.Като хвърли вода на него и оборотомера спира.
След известно време тръгва.Явно изсъхва водата.
И аз немога да си го обясня защо е така, но е факт.Явно се мокри нещо в динамото.
Аз преди бяй с друг генератор и автоматично опъване на ремъка и с него не ми е правило такъв проблем, но после го смених с друг с ръчно опъване на ремъка и се появи този проблем, така че проблема си е от него.
Първо предполагах че е от буксата, но я напръсках със контактен спрей и нищо не се промени.
После издебнах момент в който ми спря оборотомера и карах леко.Веднага спрях и отворих капака.Извадих и вккарах буксата, но нищо не се промени.След малко оборотомера си тръгна сам. Докато не отчиташе ремъка си се въртеше и не издаваше никакви необичайни звуци.

peponiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peponiko » Чет 07 яну 2010 18:41

и при мен когато мина с дясното колело се получава но съм с автоматичен оптегач но забелязах че като исфирсирам римъка пресвирва

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Съб 09 яну 2010 2:26

колегата миленски много точно ти го е казал.смени си ремъка на динамото

Върни се в “Дизелови агрегати”