Голф 3 ТД 75 к.с. проблем с маслото

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
N_Lichev
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 ТД 75 к.с. проблем с маслото

Мнениеот N_Lichev » Сря 16 дек 2009 23:18

Колеги благодаря предварително за информацията и съветите.Та проблема ми е следния за около 300 километра голфетка ми гори 1 литър масло.Значи колата е седяла около година без да е карана преди това не е горяла масло .Отначало като я вземах мн пушеше но после се избистри.Ноля някой ако знае да ми каже евентуалното решение за моя проблем.
П.С. казаха ми че може флощките ми да са се спекли и заради това да гори маслото обаче не искам да я разглобявам 1000 пъти и да я сглабям а проблема да си остава.

Потребителски аватар
vankatajawa
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 ТД 75 к.с. проблем с маслото

Мнениеот vankatajawa » Сря 16 дек 2009 23:33

Гумички на клапаните почти сигорно!

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 17 дек 2009 9:42

А след като НЕ е карана 1 година - смени ли маслото?
Ако да - същата марка и вискозитет ли сложи?
Мирише ли на масло отзад :talk:

N_Lichev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот N_Lichev » Чет 17 дек 2009 17:24

Да преди малко го възпламених и замириса отначало на масло.

Потребителски аватар
Kostadin Aleksiev
Автомобил: Golf MK3 GT
Двигател: AEK

Мнениеот Kostadin Aleksiev » Пет 18 дек 2009 16:38

Здрасти колега,значи колкото да са ти заминали гумичките на клапаните както казват колегите няма как да ти изгори толкоз много масло за 300 километра.Така 4е аз ти предлагам следните варянти:първо провери хубаво дали нямаш някой сериозен теч на масло отнякъде и ако няма отвори разширителния съд 4е може маслото ти да е там mhihi .ако е така нема се плашиш има решение,така става като се спука охладителя за маслото(това на което навиваш масленя филтър),пука се от вътрешната страна ама трудно се вижда.Ако се е случило това временно докато си намериш друг откачи маркучите за антифриза от охладителя за масло и запуши дупките както на маркучите така и на охладителя.Дано от него ти е проблема че иначе отварянето на мотора не ти мърда :cry: .Поздрави и успех :beer

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 19 дек 2009 0:46

koko_b3 написа:Здрасти колега,значи колкото да са ти заминали гумичките на клапаните както казват колегите няма как да ти изгори толкоз много масло за 300 километра.Така 4е аз ти предлагам следните варянти:първо провери хубаво дали нямаш някой сериозен теч на масло отнякъде и ако няма отвори разширителния съд 4е може маслото ти да е там mhihi .ако е така нема се плашиш има решение,така става като се спука охладителя за маслото(това на което навиваш масленя филтър),пука се от вътрешната страна ама трудно се вижда.Ако се е случило това временно докато си намериш друг откачи маркучите за антифриза от охладителя за масло и запуши дупките както на маркучите така и на охладителя.Дано от него ти е проблема че иначе отварянето на мотора не ти мърда :cry: .Поздрави и успех :beer

някои да забелязва 4е мотора е с турбо 8)

N_Lichev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот N_Lichev » Съб 19 дек 2009 2:22

Колега пробвах с казанчето не е от там проблема.Как мога да разбера дали турбина изсмуква маслото? :олелеее

N_Lichev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот N_Lichev » Съб 09 яну 2010 18:01

Така колеги да споделя моята мака с откриването на проблема с маслото ми.Започваме с ремонта: Първо зъбчатката на вала беше разбита сваляне на вал нова зъбчатка ремонт на вала и т.н. с вала. Второ повдигачи и флошки оттървах се без криви клапани . Трето наи големия проблем с маслото буталата имаха луфтв цилиндрите 1,5 мм което разбирате какво значи = нови бутала сегменти и т.н. За капак беше прехвърлила 3 зъба на ремъка .Обобщение пълен основен ремонт.Разминах се със смяна на блок на косъм с което се улесни малко положението ми че в крайна сметка надявам се вече да не ми гори масло . Целия ремонт ми излеземалко над 17 зелени стотачки :) надявам се да нямате такива проблеми.Вече майстора ми каза че е вечна.Нямала чупене засега няма да проверявам но само времето ще покаже

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Съб 09 яну 2010 20:01

Много тежък ремонт е излязъл :horror:
Със здраве да си я караш, но според мен в такива случаи по-добре е да се търси двигател 2-ра ръка. А защо не и TDI с цялата инсталация ;)

Върни се в “Дизелови агрегати”