Колеги благодаря предварително за информацията и съветите.Та проблема ми е следния за около 300 километра голфетка ми гори 1 литър масло.Значи колата е седяла около година без да е карана преди това не е горяла масло .Отначало като я вземах мн пушеше но после се избистри.Ноля някой ако знае да ми каже евентуалното решение за моя проблем.
П.С. казаха ми че може флощките ми да са се спекли и заради това да гори маслото обаче не искам да я разглобявам 1000 пъти и да я сглабям а проблема да си остава.

Голф 3 ТД 75 к.с. проблем с маслото
- vankatajawa
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 ТД 75 к.с. проблем с маслото
Гумички на клапаните почти сигорно!
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
А след като НЕ е карана 1 година - смени ли маслото?
Ако да - същата марка и вискозитет ли сложи?
Мирише ли на масло отзад
Ако да - същата марка и вискозитет ли сложи?
Мирише ли на масло отзад

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да преди малко го възпламених и замириса отначало на масло.
- Kostadin Aleksiev
- Автомобил: Golf MK3 GT
- Двигател: AEK
Здрасти колега,значи колкото да са ти заминали гумичките на клапаните както казват колегите няма как да ти изгори толкоз много масло за 300 километра.Така 4е аз ти предлагам следните варянти:първо провери хубаво дали нямаш някой сериозен теч на масло отнякъде и ако няма отвори разширителния съд 4е може маслото ти да е там
.ако е така нема се плашиш има решение,така става като се спука охладителя за маслото(това на което навиваш масленя филтър),пука се от вътрешната страна ама трудно се вижда.Ако се е случило това временно докато си намериш друг откачи маркучите за антифриза от охладителя за масло и запуши дупките както на маркучите така и на охладителя.Дано от него ти е проблема че иначе отварянето на мотора не ти мърда
.Поздрави и успех 

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
koko_b3 написа:Здрасти колега,значи колкото да са ти заминали гумичките на клапаните както казват колегите няма как да ти изгори толкоз много масло за 300 километра.Така 4е аз ти предлагам следните варянти:първо провери хубаво дали нямаш някой сериозен теч на масло отнякъде и ако няма отвори разширителния съд 4е може маслото ти да е там.ако е така нема се плашиш има решение,така става като се спука охладителя за маслото(това на което навиваш масленя филтър),пука се от вътрешната страна ама трудно се вижда.Ако се е случило това временно докато си намериш друг откачи маркучите за антифриза от охладителя за масло и запуши дупките както на маркучите така и на охладителя.Дано от него ти е проблема че иначе отварянето на мотора не ти мърда
.Поздрави и успех
някои да забелязва 4е мотора е с турбо

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега пробвах с казанчето не е от там проблема.Как мога да разбера дали турбина изсмуква маслото? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Така колеги да споделя моята мака с откриването на проблема с маслото ми.Започваме с ремонта: Първо зъбчатката на вала беше разбита сваляне на вал нова зъбчатка ремонт на вала и т.н. с вала. Второ повдигачи и флошки оттървах се без криви клапани . Трето наи големия проблем с маслото буталата имаха луфтв цилиндрите 1,5 мм което разбирате какво значи = нови бутала сегменти и т.н. За капак беше прехвърлила 3 зъба на ремъка .Обобщение пълен основен ремонт.Разминах се със смяна на блок на косъм с което се улесни малко положението ми че в крайна сметка надявам се вече да не ми гори масло . Целия ремонт ми излеземалко над 17 зелени стотачки
надявам се да нямате такива проблеми.Вече майстора ми каза че е вечна.Нямала чупене засега няма да проверявам но само времето ще покаже

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Много тежък ремонт е излязъл
Със здраве да си я караш, но според мен в такива случаи по-добре е да се търси двигател 2-ра ръка. А защо не и TDI с цялата инсталация

Със здраве да си я караш, но според мен в такива случаи по-добре е да се търси двигател 2-ра ръка. А защо не и TDI с цялата инсталация

Върни се в “Дизелови агрегати”