Нещо присвирва отпред отдясно - моля за помощ!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
stenliivanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Нещо присвирва отпред отдясно - моля за помощ!

Мнениеот stenliivanov » Чет 07 яну 2010 9:07

Здравейте колеги, карам Голф '97 AFN двигател. Имам го от 2 години и от както го имам го има и това "изсвирваане" идващо от пред - отляво. Кратко е и се чува само когато превключвам от 5 на 4 скорост точно когато отпускам съединителя и понякога когато минавам от 4 на 5 скорост пак само при отпускане. Колкото повече поработи колата толкова по рядко почва да се чува, а стопли ли се времето се чува докато не е загряла. Съединителя не буксува пробвах, по инерция не тресе (май така маховик се пробваше) ремъците са сменяни през май 2009г. Не прилича на хлабав ремък - не свиери продължително а нещо като зацепване.
Въртят ми се всякави варианти от съединител до ремъци и ролки, но пък този звук си го има и от преди смяната на ремъците. Направо ме побърква това чудо ходил съм при 2 ма поне човека дето разбират и като се качат все едно го омагьосват - не се чува. Други странични "симптоми" не съм забелязал нито при студено нито при топло време, върви набира бе нямам оплаквания ама пусти звук ме плаши да не е нещо което да ми счупи лошо количката или да ме остави на път. Моля колеги кажете какво мислите имал ли някой подобен случай? Благодаря на всички

Последна промяна от stenliivanov на Съб 09 яну 2010 20:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Нещо присвирва отпред отляво - моля за помощ!

Мнениеот Stivi » Чет 07 яну 2010 17:52

Пробвай на някой по-остър завой с по-голяма скорост да върнеш една предавка надолу и ако изсвири значи е от съединителя,скоро имаше подобна тема !

Потребителски аватар
stenliivanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stenliivanov » Пет 08 яну 2010 21:18

Защо на остър завой? По принцип не го прави. Но когато е по студена е по склонна да го прави като позагрее почти изчезва. Ако е съединител не би ли трябвало да е постоянно. И щом не буксува какво може да е на съединителя в такъв случай? Каква ли е цифрата за смяна на съединител има ли вариант да е само съединител без шайбата?
Ако има подобна тема моля дайте линк !

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Пет 08 яну 2010 22:20

отпред отляво е съединитела-но не съм чувал съединител да присвирва :roll: ремъците ти са отдясно--значи това отпада като вариант.остава съединител и ск.кутия или просто казано нещо по силовото предаване :( не е и лагер на ск.к.щото лагерите не свирят като ремък а вият или...цвилят :lol: явно нещо отвреме навреме блокира и предизвиква тоя шум---но...какво е това нещо.и то само от 5-та на 4-та.наистина въпроса е интересен------дано разгадаеш дилемата че наистина е странно.а съединитела е най-натоварен на висока предавка.пробвай на 5-та от 2000об.да подадеш газ-додъно дали ще изсвири

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Съб 09 яну 2010 1:55

някъде имаше подобна тема на скоро.съединителя е поизносен и притискателя опира в кутията.като извадите кутията някой ден ще видиш къде е стъргала.

Потребителски аватар
stenliivanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stenliivanov » Съб 09 яну 2010 19:46

Моя грешка отпред и отдясно е не ляво(от малък съм зле с тия посоки :banghead: ) иначе съм пробвал така на 5-та - газ до дупка няма шумове. Ето днес беше топло и го направи само веднъж в началото и след това цял ден ни гък. Даже пробвах при малко по високи обороти да сляза една надолу - около 2200 нямаше звук. Само сутринта скръцна веднъж - на 500 м от нас на първия светофар но този път слязох от 4-та към 3=та.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Нещо присвирва отпред отдясно - моля за помощ!

Мнениеот fox_vt » Нед 10 яну 2010 15:51

Ами това вече е друго нещо :dummy: там има ремъци и ролки,аз например ми скърца отвреме навреме генератора също като тебе когато то си реши и също така при студено време.Може разбира се да е ролка или пистовия ремък не е зле да го смъкнеш и да видиш ролката на генератора как е да не е блокирала.Прегледай съшо обтегача.Проблема е че там са най много движещите се части и такъв непостояннен проблем трудно се хваща.Успех.

Върни се в “Дизелови агрегати”