Здравейте колеги, карам Голф '97 AFN двигател. Имам го от 2 години и от както го имам го има и това "изсвирваане" идващо от пред - отляво. Кратко е и се чува само когато превключвам от 5 на 4 скорост точно когато отпускам съединителя и понякога когато минавам от 4 на 5 скорост пак само при отпускане. Колкото повече поработи колата толкова по рядко почва да се чува, а стопли ли се времето се чува докато не е загряла. Съединителя не буксува пробвах, по инерция не тресе (май така маховик се пробваше) ремъците са сменяни през май 2009г. Не прилича на хлабав ремък - не свиери продължително а нещо като зацепване.
Въртят ми се всякави варианти от съединител до ремъци и ролки, но пък този звук си го има и от преди смяната на ремъците. Направо ме побърква това чудо ходил съм при 2 ма поне човека дето разбират и като се качат все едно го омагьосват - не се чува. Други странични "симптоми" не съм забелязал нито при студено нито при топло време, върви набира бе нямам оплаквания ама пусти звук ме плаши да не е нещо което да ми счупи лошо количката или да ме остави на път. Моля колеги кажете какво мислите имал ли някой подобен случай? Благодаря на всички

Нещо присвирва отпред отдясно - моля за помощ!
- stenliivanov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нещо присвирва отпред отдясно - моля за помощ!
Последна промяна от stenliivanov на Съб 09 яну 2010 20:47, променено общо 1 път.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Нещо присвирва отпред отляво - моля за помощ!
Пробвай на някой по-остър завой с по-голяма скорост да върнеш една предавка надолу и ако изсвири значи е от съединителя,скоро имаше подобна тема !
- stenliivanov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Защо на остър завой? По принцип не го прави. Но когато е по студена е по склонна да го прави като позагрее почти изчезва. Ако е съединител не би ли трябвало да е постоянно. И щом не буксува какво може да е на съединителя в такъв случай? Каква ли е цифрата за смяна на съединител има ли вариант да е само съединител без шайбата?
Ако има подобна тема моля дайте линк !
Ако има подобна тема моля дайте линк !
-
- Автомобил:
- Двигател:
отпред отляво е съединитела-но не съм чувал съединител да присвирва
ремъците ти са отдясно--значи това отпада като вариант.остава съединител и ск.кутия или просто казано нещо по силовото предаване
не е и лагер на ск.к.щото лагерите не свирят като ремък а вият или...цвилят
явно нещо отвреме навреме блокира и предизвиква тоя шум---но...какво е това нещо.и то само от 5-та на 4-та.наистина въпроса е интересен------дано разгадаеш дилемата че наистина е странно.а съединитела е най-натоварен на висока предавка.пробвай на 5-та от 2000об.да подадеш газ-додъно дали ще изсвири

- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
някъде имаше подобна тема на скоро.съединителя е поизносен и притискателя опира в кутията.като извадите кутията някой ден ще видиш къде е стъргала.
- stenliivanov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Моя грешка отпред и отдясно е не ляво(от малък съм зле с тия посоки
) иначе съм пробвал така на 5-та - газ до дупка няма шумове. Ето днес беше топло и го направи само веднъж в началото и след това цял ден ни гък. Даже пробвах при малко по високи обороти да сляза една надолу - около 2200 нямаше звук. Само сутринта скръцна веднъж - на 500 м от нас на първия светофар но този път слязох от 4-та към 3=та.

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Нещо присвирва отпред отдясно - моля за помощ!
Ами това вече е друго нещо
там има ремъци и ролки,аз например ми скърца отвреме навреме генератора също като тебе когато то си реши и също така при студено време.Може разбира се да е ролка или пистовия ремък не е зле да го смъкнеш и да видиш ролката на генератора как е да не е блокирала.Прегледай съшо обтегача.Проблема е че там са най много движещите се части и такъв непостояннен проблем трудно се хваща.Успех.

Върни се в “Дизелови агрегати”