ГНП на AAZ тече

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
lakarimas
Автомобил:
Двигател:

ГНП на AAZ тече

Мнениеот lakarimas » Сря 17 сеп 2008 15:25

проблемът е че на бензиностанцията объркаха и вместо нафта ми сипаха бензин
съотношението е 2 литра бензин на 10 литра нафта и в резервоара да е имало около 3 литра
та днес гледам помпата че тече,нямам снимка да ви покажа каде точно тече,ше опитам да обясня:
в десния край на помпата има капак,от който излизат 4 тръби,та тоя капак е хванат с 4 звездограмни болта предполагам че има гарнитура между него и помпата и именно гарнитурата е здала багажа след наличието на бензин
ВЪПРОСА ми е мога ли сам да отворя тоя капак и да сменя гарнитурата
какво има вътре в смисъл кат отворя да не стане гаф нещо да не е зацепено

Надявам се да сте ме разбрали и дано помогнете

Потребителски аватар
vladitdrv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladitdrv » Сря 17 сеп 2008 15:56

Ако имаш предвид 4 тръби отиващи до дюзите,това не е капак а главата на помпата(там където се прави високото налягане и се разпределя за всеки цилиндър).Едва ли ще можеш сам ако нямаш условия нужните умения,затова по-добре потърси някой дизелджия да отстрани теча.Сигурно ли е че тече точно от там?(да не се стича от някъде)

Потребителски аватар
lakarimas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lakarimas » Чет 18 сеп 2008 19:45

ходих на майстор и ми казаха че са някакви гумички вътре в помпата и ще трябва да се сваля и ще я оправят(след което ще я качат на стенд)

другото по важно е че казват че не от бензина който са сипали

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Чет 18 сеп 2008 19:56

lakarimas написа:другото по важно е че казват че не от бензина който са сипали

Аз не разбирам много ама нали зимата някой си слагат и малко бенз на нафтите?!По тази логика и аз не мисля, че е от това ;)

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 18 сеп 2008 21:31

и наистина не е от бензина -при много студено време се слага до 30 процента бензин в нафтата (при предкамерните дизели)

Потребителски аватар
kon4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kon4eto » Чет 25 сеп 2008 23:42

колега,преди няколко 4аса си взех помпата от ремонт.същтите оплаквания като твоите(капе нафта и т.н.)проблема не е в това 4е са ти сипали бензин,а просто помпи4ката си е за ремонт.ремонтния комплект за помпата ми струваше 13.80 лв.(взех го от auto1,с отстъпката разбира се)и на маистора о6те 80 кинта и проблема беше решен... : vw fen

Потребителски аватар
DALGIA
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот DALGIA » Пон 11 яну 2010 23:03

kon4eto написа:колега,преди няколко 4аса си взех помпата от ремонт.същтите оплаквания като твоите(капе нафта и т.н.)проблема не е в това 4е са ти сипали бензин,а просто помпи4ката си е за ремонт.ремонтния комплект за помпата ми струваше 13.80 лв.(взех го от auto1,с отстъпката разбира се)и на маистора о6те 80 кинта и проблема беше решен... : vw fen

колега и аз имам подобен проблем с помпата можеш ли да ме опътиш каде в София мода на получа адекватна помощ на приемлива цена.

Върни се в “Дизелови агрегати”