Passat 1.9TDI AWX 131 к.с

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
nikko5
Автомобил:
Двигател:

Passat 1.9TDI AWX 131 к.с

Мнениеот nikko5 » Пон 11 яну 2010 9:12

Здравейте колеги,
имам проблем с турбината : включва се когато си иска - най вече когато се изреже някъде към 2000-2500 об.Гледахме я на ВАГ-КОМ-а - показва налягане входящо 2900!!! на празен ход. В движение тая стойност не се променя.Отзад също така пушви сиво-синьо. При откачане на МАП сензора дава налягане 936!!! Според вас дали причината е в МАП-а или е зацапана геометрията или пък най-лошото - нова турбина :banghead:

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat 1.9TDI AWX 131 к.с

Мнениеот gogovaseev » Пон 11 яну 2010 19:54

колега 2900 е много ако етака зна4и влиза вав авариен режим.но наи вероятно е мап а проблема 6том след като го отка4и показва добре,може и тои да е.а деботомера по4исти ли го да не би от него да е проблема.успех

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Вто 12 яну 2010 0:13

купи мап сензор
от морга сьм взимал за този модел на 30лв

nikko5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikko5 » Вто 12 яну 2010 23:40

колеги,
не е причината в мап сензора, въпреки че компа го набива като грешка.
Правихме тестове и в движение - това налягане 2,9 бара не мърда,а като се откачи мап-а - пада на 920.Майсторът каза, че при това налягане турбината трябва да е аут.Тя обаче някъде към 2000 об се включва рязко и дърпа, след отпускане на педала отново забива и после пак се развърта.Преди да се случи това нормално си тръгваше от 1100-1200.Гледахме и Н75 - цъка като му дадем 12В.Остава последния вариант - сваляне на турбината и чистене на геометрията. Повече ме притеснява, че пуши и понамирисва на масло, а и като видях май е паднало нивото му. Турбината веднъж е рециклирана при Митко турбото.

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Сря 13 яну 2010 0:29

nikko5 написа:колеги,
Правихме тестове и в движение - това налягане 2,9 бара не мърда,а като се откачи мап-а - пада на 920.Майсторът каза, че при това налягане турбината трябва да е аут.Тя обаче някъде към 2000 об се включва рязко и дърпа, след отпускане на педала отново забива и после пак се развърта.Преди да се случи това нормално си тръгваше от 1100-1200.Гледахме и Н75 - цъка като му дадем 12В.Остава последния вариант - сваляне на турбината и чистене на геометрията. Повече ме притеснява, че пуши и понамирисва на масло, а и като видях май е паднало нивото му. Турбината веднъж е рециклирана при Митко турбото.

Това с пушенето,миризмата на масло и падналото ниво ми звучи като позаминала турбина.

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Сря 13 яну 2010 7:35

Ludiq написа:
nikko5 написа:колеги,

Това с пушенето,миризмата на масло и падналото ниво ми звучи като позаминала турбина.

:да: не6то от сорта май е станало.

Върни се в “Дизелови агрегати”