Г4 1.9 ТДИ Турбина
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Г4 1.9 ТДИ Турбина
Здравейте от един приятел разбрах че разликата в мощността на двигателите на Голф4 1.9 TDI PD 116 кс. и 130кс била само в турбината.Моят Голф е 116 кс. и ми предлагат турбина от 130кс.Въпроса ми е дали си заслужава?
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Г4 1.9 ТДИ Турбина
Май ще е по лесно и евтино да си сложиш един чип не да сменяш турбо.
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има доста изписано. Само с турбо няма да стане. Трябва поне и чип.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
KirilGeorgiev написа:Май ще е по лесно и евтино да си сложиш един чип не да сменяш турбо.
Аз не съм привърженик на тунинговане и чипосване, затова предпочитам ако става само да сменя турбините
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
няма никакъв смисъл да слагаш по-голяма щом няма да слагаш чип ефекта от по-голямото тубрбо няма да се усетиRosen Todorov написа:KirilGeorgiev написа:Май ще е по лесно и евтино да си сложиш един чип не да сменяш турбо.
Аз не съм привърженик на тунинговане и чипосване, затова предпочитам ако става само да сменя турбините
Е, нестава само с турбо. Ако сложиш само по-голямата турбина, без да се пипа софтуера, колата ти ще стане по-лагава, понеже турбината на 130к.с е по-голяма и се развърта по-бавно, а ще работи на същото налягане, на която си работи и стоковата ти от 116к.с, която работи на по-ниско налягане, по-малка е и се развърта по-бързо.
Последна промяна от morfei1 на Чет 14 яну 2010 15:41, променено общо 1 път.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
И аз като теб исках да слагам турбо от 2.5 ТДИ на 1.9 ТДИ за да стане повече кончета но само с турбо нищо не става.Нямам представа кой ти е казал че има разлика само в турбините на 116 и 130 кс но според мен разликата е в настройките на компа на колата не в турбото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
KirilGeorgiev написа:И аз като теб исках да слагам турбо от 2.5 ТДИ на 1.9 ТДИ за да стане повече кончета но само с турбо нищо не става.Нямам представа кой ти е казал че има разлика само в турбините на 116 и 130 кс но според мен разликата е в настройките на компа на колата не в турбото.
абсолутно.ако сложи6 по голяма турбина трябва и 4ип за6тото тои 6те я управлява да прави пове4е налягане ина4е без 4ип си остава са6тото и както е написал колегата морфеи става по логава а за пове4е варвеж си трябва не само ваздух ами и гориво а това става само сас 4ип ина4е си дава6 парите на ваздуха.по добре си сложи само едно 4ип4е и си ти.успех
Ето, какво открих набързо, за някои от разликите между 100, 115, 130 и 150к.с PD.
http://www.vwaudiforum.co.uk/forum/show ... hp?t=20268
http://www.vwaudiforum.co.uk/forum/show ... hp?t=20268
- kok12
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Нека 1-во се разбере и колегата да напише точно за коя турбина става дума,защото както повечето тук значт, че PD130 не е с една или две разновидности.
Не е нужно да си привърженик за да сложиш soft, просто ще опоменещ както точно искаш от колат ана този който го прави, за да няма недоразумения.
Но 1-во дай да разгледаме турбината
поздрави
Не е нужно да си привърженик за да сложиш soft, просто ще опоменещ както точно искаш от колат ана този който го прави, за да няма недоразумения.
Но 1-во дай да разгледаме турбината
поздрави
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Братко мой, от турбо смисъл няма, аз съм с турбина от 150 коня G4, но като нямам чип компютъра си ми я управлява като нормалната за модела и съм си 110 коня...
т.е. Вземи си чип
т.е. Вземи си чип

- goderzi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Rosen Todorov написа:KirilGeorgiev написа:Май ще е по лесно и евтино да си сложиш един чип не да сменяш турбо.
Не си привърженик,а искаш да си ровиш из колата...
Или не я пипай ,или си сложи кадърно чипче и си карай с наслада

Не мисля че си състезател,така че нищо няма да ти се случи на колата от чипа

Друго си е ,като изпреварваш да се изстрелваш кадърно

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Приеми го все едно е от компютърна гледна точка - за нов хардуер тряват нови драйвери за въпросния хардуер.
В твоя случай ако сложиш по голяма турбина колата ти ще стане с една идея по лагава-ще си е същите коне но ще се развърта по трудно.Общо взето вместо да се подобри от към вървене леко ще се спъне.Просто трябва и да се барне софтуера в еку-то.Мисля вече има доста способни хора които разбират,доказали са се и накоито можеш да се довериш за направата на чипа за колата ти.
В твоя случай ако сложиш по голяма турбина колата ти ще стане с една идея по лагава-ще си е същите коне но ще се развърта по трудно.Общо взето вместо да се подобри от към вървене леко ще се спъне.Просто трябва и да се барне софтуера в еку-то.Мисля вече има доста способни хора които разбират,доказали са се и накоито можеш да се довериш за направата на чипа за колата ти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
В общи линии както е казала рекламата не става само с турбо, трябва и акъл. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря на всички!
Върни се в “Дизелови агрегати”