Passat AJM - тракане (биене) в двигателя и някакво свистене

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Passat AJM - тракане (биене) в двигателя и някакво свистене

Мнениеот Maste-pro » Сря 13 яну 2010 22:47

Здравейте, предполагам повечето от вас знаете за кои пассат става въпрос...
viewtopic.php?f=6&t=175073&start=0

Значи оня чукундур ("майстора") УШ ми оправи колата и всичко си е ОК освен тракането, което остана. Чува се от двигателя и е сякаш нещо не е регулирано както трябва и се удря метал в метал. Чува се на студен мотор, както и на загрял. Разправя ми че щяло да се махне след някакви си километърчета. Консултирах се с друг, който пък каза че щяло да си остане звука на мотора такъв, какъвто е и не можело да се направи нищо.
Както и да е и така си върви колицата и тоя дето бараше няма да го оставя намира, докато не си оправи "майсторлъка"...

Другото, което ме плаши е че паля трудно на студен двигател и се чува някакво свистене от ауспуха (ссссссссссссссс). Предполагам е променливата геометрия, но защо пък се чува на празен ход и на място ??? Преди не го чувах или не ми е направило впечтление, та мисля че е барничкал и настройките на турбината и сякаш е постоянно в работен режим дори и да не давам гас. Гледам да не се опита да ме преметне с нещо, че този път ще го зривя, писна ми да се занимавам 1 месец с глупости... :dummy: :dummy: :blueeye: :083: Според Вас възможно ли е да е барал някакви настройки на турбото и някакви съвети да ми дадете, какво да гледам, какво да слушам...

ПП: Каквото и да се счупи по двигателя тои ще плаща :!: Стигат ми почти 1000 евра за едни твърди маркучи по охлаждането. :dummy:

Възможно ли е да не пали от това, че ангренажа е много затегнат? Ако да, няма ли да имам проблеми и с топлото палене?

Благодаря Ви ! love.vwclub love.vw :077:

Последна промяна от dobrin на Сря 13 яну 2010 23:45, променено общо 1 път.
Причина: Преместено в правилния раздел.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat AJM - тракане (биене) в двигателя и някакво свистене

Мнениеот van4ooo » Сря 13 яну 2010 23:44

Прочетох цялата ти тема мисля,че е наи добре да минеш през няколко сервиза и само да питаш за диагноза.Свистенето "сссссссссссссссс" може да е от незатегнати детаили по изпускателната уредба а чукането и паленето от неправилно регулиран ремък но може и да не е.Затова първо питаи на другите места като се върнеш при твоя маистор да му кажеш какво да провери.
Разрови се из нета,питаи колегите се за читав сервиз в твоя град или наи близки и отиди там.

Потребителски аватар
babata 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот babata 1 » Чет 14 яну 2010 0:21

според мен след този ремонт просто не е напаснал клапаните

Потребителски аватар
kondzhagyulo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kondzhagyulo » Чет 14 яну 2010 3:22

Главата минала ли е шлайф? Ако са се пооляли с изправянето на главата - демек са отнели повече при шлайфа (като разбирам от написаното до тук, какви са "специалисти")- е възможно и да не са компенсирали с нужната по дебелина гарнитура и тогава клапанно-буталана рапсодия, при слушането и, на страхотно "изживяване" от твоя страна.

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Чет 14 яну 2010 7:51

kondzhagyulo написа:Главата минала ли е шлайф? Ако са се пооляли с изправянето на главата - демек са отнели повече при шлайфа (като разбирам от написаното до тук, какви са "специалисти")- е възможно и да не са компенсирали с нужната по дебелина гарнитура и тогава клапанно-буталана рапсодия, при слушането и, на страхотно "изживяване" от твоя страна.

колега те тук вав испания не са специалисти ами направо са инжинери пални индианци.а по темата колега аз сам на 450км от теб ако има6 на4ин намини кам памплона да я видим тая коли4ка вав сервиза и да ти я оправим.за пасат имам двигател горял ама има доста здрави 4асти и главата е добре.ако може6 да доиде6 6те ти помогна сас каквото мога.това 4укане на мотора няма да е за далго :bishop.успех ти пожелавам и внимаваи сас маисторите 4е половината дето са по сервизите нямат идея за какво става вапрос зимат колата и сас голямата отверка и 4ука по4ват да я ра4кат.поздрави

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Пет 15 яну 2010 19:00

gogovaseev написа:компенсирали с нужната по дебелина гарнитура и тогава клапанно-буталана рапсодия, при слушането и, на страхотно "изживяване" от твоя страна.

искаш да кажеш, че клапаните не се отварят на време и буталата ги праскат ли ? :|
а ако продължа да карам така ?

gogovaseev за сега продължавам с тоя... все пак му платих и няма как да го оставя намира толкоз лесно.Благодаря ти и ако ми потрябва майстор ще те имам впредвид ;)

van4ooo написа:Прочетох цялата ти тема мисля,че е наи добре да минеш през няколко сервиза и само да питаш за диагноза.Свистенето "сссссссссссссссс" може да е от незатегнати детаили по изпускателната уредба

Къде да му кажа да гледа на тоя ?

Стана голяма каша, еми сега ? :roll:

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пет 15 яну 2010 19:10

Колега ако трябва ти да му казваш къде да гледа то по добре ти му вземи пари за тва а не той :bishop Да се сеща кво е правил по колата и да го оправя или в друг сервиз.

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Пет 15 яну 2010 20:13

Знаете ли кое ме боли най-много :?: Че е от наще...
Точно по тази причина му се доверих и ето... :banghead: :banghead: :banghead: :x

Потребителски аватар
kondzhagyulo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kondzhagyulo » Пет 15 яну 2010 22:22

Значи ще разбира кой точно споменаваш, докато си отнася кютека :beat_butt2

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Пет 15 яну 2010 22:28

Ми не ми се занимава с глупости, но ако откаже да опраи колата... ше го осъдя

Та по темата, наистина незнам къде кое да гледам по колата... Върви, трака, пуши бяло страшно е направо !

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Съб 16 яну 2010 9:05

Maste-pro написа:Знаете ли кое ме боли най-много :?: Че е от наще...
Точно по тази причина му се доверих и ето... :banghead: :banghead: :banghead: :x

колега тук става вапрос 4е ти си дал гре6ни пари за да ти оправят колата и не са я оправили. тук няма на6те няма ва6те аз много добре знам как се изкарват парите тук вав 4ужбина а и на тая криза,работя по 12 4аса но нямам намерение да ебавам никои като му взема парите и не му свар6а работа.а по темата попитаи го тоя на6ия дали ти е регулирал добре дузите за6тото и те могат да потракват и за това да пу6и бяло.тук преди половин година правих един пасат само,че бе6е 131 коня и оня индианец дето 6лаифа главата ми каза да регулирам инжекторите на 225 градуса не на 180.е като го запалих бе6е стра6но.успех ти пожелавам.тела ми е 671524737 георги ако има не6то званкай да помагаме.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Нед 17 яну 2010 9:17

Колега , тъкмо мислех да ти напиша какво да провериш и добре, че прочетох линка с предната ти тема, та се отказах :| .
Както предполагам сам си забелязал, същото са направили и хората, които могат да ти оправят колата. Направили са го преднамерено и то е именно за да ти помогнат.
По изчетеното до тук, считам , че нещата седят все едно хирург да обяснява на инженер, как да направи операция от апендиксит. И двамата са интелигентни, но нали се сещаш, че просто нямам как да стане !!! Надавям се да ме рабереш правилно !
Вероятността да рабереш нещо погрешно е огромна. Затова просто смени майстора овреме!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 17 яну 2010 9:35

аз също няма да пиша от какво може да е 4укането и свистенето(сещам се поне за 15неща)но и в Испания като отидеш в сервиз ти правят Безплатно диагноза какво ще се прави по колата и колко ще струва :idea:
мини през няколко разли4ни сервиза и пиши какво са ти казали,да се поориентираме с мъглата на тая история..........

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Пон 18 яну 2010 7:17

niks76 написа:аз също няма да пиша от какво може да е 4укането и свистенето(сещам се поне за 15неща)но и в Испания като отидеш в сервиз ти правят Безплатно диагноза какво ще се прави по колата и колко ще струва :idea:
мини през няколко разли4ни сервиза и пиши какво са ти казали,да се поориентираме с мъглата на тая история..........

Абсолутно си прав колега навсякаде ти правят безплатно какво има по колата и колко 6те струва.успех

mart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mart » Пон 18 яну 2010 11:38

Dobromirski написа:Колега , тъкмо мислех да ти напиша какво да провериш и добре, че прочетох линка с предната ти тема, та се отказах :| .
Както предполагам сам си забелязал, същото са направили и хората, които могат да ти оправят колата. Направили са го преднамерено и то е именно за да ти помогнат.
По изчетеното до тук, считам , че нещата седят все едно хирург да обяснява на инженер, как да направи операция от апендиксит. И двамата са интелигентни, но нали се сещаш, че просто нямам как да стане !!! Надавям се да ме рабереш правилно !
Вероятността да рабереш нещо погрешно е огромна. Затова просто смени майстора овреме!

:да:

Върни се в “Дизелови агрегати”